Ersoy Dede, Ekrem İmamoğlu'nu övdü

Ersoy Dede, Ekrem İmamoğlu'nu övdü
TRT sunucusu Ersoy Dede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kent Lokantaları'nı övdü.

TRT Ana Haber sunucusu Ersoy Dede Star.com.tr'deki yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Kent Lokantaları' projesini övdü.

"Bakın mesela Ekrem İmamoğlu'nu pek çok konuda en sert eleştirenlerden biriyim. Ama hakkını teslim etmek lazım ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kent Lokantaları' konsepti çok önemli bir seçenek. Sadece tek başına uygun yemek çıkaran bir tesis olmanın ötesinde piyasayı düzenleyici bir işlevi de var. Benzer şekilde tabldot usulü çalışan pek çok lokantanın fiyat düzenlemesini sağladı" diyen Dede, İBB Halk Ekmek'in de aynı şekilde fiyat düzenlemesini sağlayan bir işlevi olduğunu söyledi.

Bütün belediyelerin de fiyatların düzenlenmesini sağlamak için bir iki fırın açması gerektiğini söyleyen Dede, bu şekilde ağır fiyatların baskılanabileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilkini Çapa'da açtığı Kent Lokantaları ile 4 çeşit yemeğin 29 TL'den satılmasını sağladı. Çok sevilen proje büyük destek gördü, öğrenciler bu projeye en çok sevinen kesim oldu. İkinci lokanta ise Bağcılar'da açıldı ve fiyatlar burada da aynı tutuldu. (Kısa Dalga)

Gündem