Ertuğrul Doğan kimdir? Seçimlere tek aday giriyor...

Ertuğrul Doğan kimdir? Seçimlere tek aday giriyor...
Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'nun istifası sonrasında kongreye kadar Ertuğrul Doğan başkanlık yapacak. Doğan, 25 Mart'ta başlayacak iki günlük kongreye tek aday olarak giriyor.

Ahmet Ağaoğlu'nun istifasından sonra Trabzonspor'un olağanüstü genel kurulu yarın başlayacak, iki gün sürecek genel kurulda Ertuğrul Doğan, seçime tek aday olarak girecek.

Trabzonspor başkan adayı olarak, kulübün mali yapısını düzeltmek ve takımın sportif başarısını artırmak için projeler sunmuştur.

Ertuğrul Doğan kimdir?

Ertuğrul Doğan, Türkiye'nin Trabzon şehrinde doğan bir iş adamı ve siyasetçidir. 1968 yılında doğan Doğan, ilk ve orta öğrenimini Trabzon'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Gayrimenkul şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevini de üstlenen Doğan, 2014 yılında enerji sektörüne adım atan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Doğan'ın şirketi 2018 yılında Çorum Mecitözü ilçesinde 5 MW, 2020 yılında Afyonkarahisar Çay ilçesinde 27 MW, 2021 yılı Ocak ayında ise Samsun Çarşamba ilçesinde 27 MW Biyokütle Enerji Tesisi projelerini tamamladı. Şirket, Karaman'daki 40 MW Biyokütle Enerji Santrali yatırımı ile toplamda 100 MW ile Türkiye’nin en büyük Biyokütle Enerji Santrali yatırımı yapan firması oldu.

Trabzon Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu ve Oltan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Doğan, Trabzon Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevini de yaptı. Doğan, 8 Nisan 2018’de Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ahmet Ağaoğlu’nun yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığını yürüttü.

(Kısa Dalga)

Spor