Erzincan'da altın madeninde toprak kayması | Toprakta siyanür tehlikesi

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması | Toprakta siyanür tehlikesi
Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmezken, siyanürün toprağa karışması ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde toprak kayması meydana geldi.

Olayda herhangi bir can kaybının olup olmadığı henüz bilinmezken, bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vali Hamza Aydoğdu da bölgeye gitmek için yola çıktı. Vali Aydoğdu'nun olay yerindeki incelemesinin ardından açıklama yapacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, faciaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Göçük altında kalan 9 kişiden haber alamıyoruz, 400 personelle arama kurtarma çalışması sürdürülüyor" dedi.

Vali'den açıklama

Öte yandan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu açıklamasında şunları kaydetti:

Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil. Birkaç iş makinasının olduğu ve toprakları istifleyen işçilerimiz toprak kaymasının altında kaldı.

Siyanür riski

Halk TV'den Ferit Aslan'ın bölgeden aktardığı bilgilere göre; kayan toprakta siyanür olması ihtimali arama kurtarma çalışmalarının başlamasının önünde engel olarak bulunuyor.

Bölgedeki siyanür havuzunun ise, 100 futbol sahası büyüklüğünde olduğu ve Türkiye'nin en büyük 2. siyanür havuzu olduğu ifade ediliyor.

(Kısa Dalga)

Gündem