Esad: Neden Erdoğan'la buluşacakmışım, bir şeyler içmek için mi?

Esad: Neden Erdoğan'la buluşacakmışım, bir şeyler içmek için mi?
Erdoğan ile görüşme konusunda olumlu mesajlar vermeyen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Hedefimiz Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, Erdoğan'ın hedefi ise Türkiye'nin Suriye'yi işgalini meşru kılmak" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusunda "Neden Erdoğan'la buluşacakmışım? Bir şeyler içmek için mi?" ifadelerini kullandı.

Sky News Arabia, dün bir kısmını yayınladığı Esad röportajının detaylarını paylaştı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşme konusunda Esad, "Hedefimiz Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, Erdoğan'ın hedefi ise Türkiye'nin Suriye'yi işgalini meşru kılmak" dedi.

"Neden Erdoğan'la buluşacakmışım? Bir şeyler içmek için mi?" ifadesini kullanan Esad, "Suriye'deki terör Türkiye'den kaynaklanıyor" dedi.

Suriye'de uyuşturucu madde Captagon'un yaygınlaşmasına da değinen Esad, "Uyuşturucu ticaretinin sorumlusu Suriye'de kaosa neden olan ülkelerdir" açıklamasında bulundu.

Şam'ın 'farklı yollarla' ABD yaptırımlarının üstesinden geldiğini belirten Esad, Washington ile görüşmelerin 'herhangi bir sonuç getirmediğini' söyledi.

Söyleşinin dün yayınlanan kısmında Esad, "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez" demişti.

Erdoğan ‘görüşmeye kapalı değiliz’ demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Temmuz'da Körfez turu öncesi yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz bizim Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Kapı açık. Bu dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Tüm mesele onların bize yaklaşım tarzı önemli. Şu anda tabii Suriye'de Esad maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz, sınırlarımızdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Yani sınırlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız? Devamlı oradan tehdit altında olan bir Türkiye var. Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. O adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok. Bunların hepsini aşarız" demişti. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya