Esad'dan Arap Birliği'ne 'mesaj'

Esad'dan Arap Birliği'ne 'mesaj'
Kasım ayında Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Cezayir'in Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra Şam'ı ziyaret etti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ikili görüşmede, Arap dünyasından somut bir formül beklediklerini söyledi.

Suriye ile 2011 yılında üyeliğini askıya alan Arap Birliği arasındaki 'flört' devam ediyor. Kasım ayında Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Cezayir'in Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, Şam ziyaretinde Suriye'nin üyeliğe geri dönmesini desteklediği mesajını verdi.

'SURİYE'NİN YOKLUĞU, İŞBİRLİĞİNE ZARAR VERİYOR'

Lamamra, Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdat ile ortak basın toplantısında, "Suriye'nin Arap Birliği'nde yer almaması Arap ülkeleri arasında işbirliğine zarar veriyor" dedi. Mikdad ise "Suriye, Arap Birliği üyeliğine dair statüsünün yeniden ele alınması için Cezayir'le ve bir dizi başka Arap ülkesiyle koordinasyon halinde" ifadelerini kullandı.

'BİR MESAJ VERDİ'

Lamamra, Şam ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüştü. Lamamra'nın Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'dan Esad'a bir mektup ilettiği açıklanırken, Suriye devlet ajansı SANA'nın haberine göre Cezayirli bakan "Cezayir’deki Arap zirvesi için devam eden hazırlıklarla ilgili bir mesaj" verdi.

ESAD: ARAP BİRLİĞİ, ARAP DURUMUNUN AYNASI

Esad'ın ise "Arap Birliği’nin Arap durumunun aynası olduğunu" söyleyip, "Suriye için önemli olanın ortak Arap eyleminin formülü, içeriği ve sonucu olduğunu çünkü biçimden çok özle ilgilendiklerini" söylediği belirtildi.

Buna göre Esad, görüşmede Cezayir'in "Suriye’nin haklarını her alanda destekleyen pozisyonunu" takdir ettiğini söylerken, Lamamra da "Suriye’nin Arap dünyasında önemli bir unsur ve Arap Birliği’nin kurucu üyesi olduğu, Arap dünyasının Suriye’ye ihtiyacı olduğunu" belirtti. (Kısa Dalga)

Dünya