Esenler'de kadın cinayeti: Ümit K., Asiye Nur Atalay'ı sokakta katletti

Esenler'de kadın cinayeti: Ümit K., Asiye Nur Atalay'ı sokakta katletti
İstanbul Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay isimli genç kadın Ümit K. tarafından başından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü.

İstanbul'un Esenler ilçesinin Şehit Ali Karahan Caddesi'nde dün akşam saatlerinde sokakta yürüyen 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay, Ümit K. tarafından yolu kesilerek silahla vuruldu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, başından vurulan kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Atalay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ümit K.'nin, elindeki silahı ile geldiği, Asiye Nur Atalay'ın çığlık attığı, saldırganın Atalay'ın başına hedef aldığı belirlendi. Saldırgan, Atalay yere yığıldıktan sonra koşarak uzaklaştı.

Asiye Nur Atalay'ın yanında bulunan arkadaşı E.Y.'nin ifadesine başvuruldu. E.Y.'nin ifadesinde, "Asiye ile yolda yürüyorduk. Bu sırada Ümit K. geldi. Elinde silah vardı. Asiye ile konuşmak istedi. Onlar yolda yürümeye başladı. Bu sırada Ümit K. elindeki silahı Asiye'nin çantasına koydu. Ben ayrıldım eve gittim. Daha sonra olayı duydum. Olay esnasında orada değildim" dediği öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan şüphelinin hırsızlık, yağma, uyuşturucu ticareti ve kasten yaralama suçlarından 16 kaydı olduğu öğrenildi.

umitk.jpg

25 yaşındaki Ümit K. Arnavutköy'de saklandığı evde yakalandı. (DHA)

Kadın