Esenler'de kadını 22 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığa 'haksız tahrik' indirimi

Esenler'de kadını 22 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığa 'haksız tahrik' indirimi
Mahkeme heyeti başkanının, sanığın çelişkili beyanlarda bulunduğunu belirterek, şerh koymasına rağmen "haksız tahrik" indirimi uygulandı.

İstanbul Esenler'de 68 yaşındaki Neriman Kıvrak'ı evinde 22 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığa "haksız tahrik" indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezası verildi.

Esenler'de 2 yıl önce Neriman Kıvrak, Cemal Şen tarafından evinde 22 bıçak darbesiyle öldürüldü.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Cemal Şen tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, müştekiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık Şen savunmasında Kıvrak'ı 20 yıldır tanıdığını belirterek, "Olaydan sonrasına ilişkin hiçbir şey hatırlamıyorum. Kavga ettiğimizi hatırlıyorum. İçkiliydim. Ben evden çıkarken yaşıyordu. Üzerimde telefon bulunmadığı için herhangi bir yere haber vermedim. Neriman ile para alışverişi yapmadık. Neriman alkol kullanırdı. Benim erkekliğime laf etti. Terbiyesizlik yapma dedim ve ona vurdum. İkimiz de alkollüydük. Elindeki içkiyi üzerime attı. Masada duran bıçağı eline aldı. Daha sonra bıçağı elinden aldım ve sapladım" ifadelerini kullandı.

"Annemi birkaç defa bıçak sallamasıyla mı öldürmüş!"

Neriman Kıvrak'ın kızı Songül Yakup Çebioğlu ifadesinde, "Annem öldükten sonra otopsi raporunda kanında alkol çıkmamıştır. Sanığın savunmaları tutarsızdır. Sanık işine gelmeyen kısmı unutuyor. Annemi birkaç defa bıçak sallamasıyla mı öldürmüş, beyanları çelişkili ve tutarsızdır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Cemal Şen hakkında "haksız tahrik indirimi" uyguladı. "Kasten öldürme" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

Başkandan indireme şerh

Mahkeme başkanı, sanığın cezasında indirim almak için çelişkili beyanlarda bulunduğunu belirterek, hakkında haksız tahrik indiriminin uygulanmasında çoğunluğun görüşüne katılmadı. Karara muhalefet şerhi koydu. (DHA)

Kadın