Esenyurt Karakolu'nda ölüm davası: 6 polis beraat etti, 6'sı hapse mahkum oldu

Esenyurt Karakolu'nda ölüm davası: 6 polis beraat etti, 6'sı hapse mahkum oldu
Tutuksuz yargılanan 12 polisten 6'sı beraat ederken, diğer 6 polise "Bilinçli taksirle öldürme" suçundan ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Birol Yıldırım'ın Esenyurt Polis Merkezi'nde ölümüne ilişkin 12 sanığın tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık polisler ile Birol Yıldırım'ın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

DHA'nın haberine göre, sanık Cumhur G. savunmasında, "Ben o gün Alihan Uysal'ı darp raporu almak için götürmüştüm. Kendisi de beni burada teşhis edemedi. Herhangi bir eylemim de yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık Samet Y. ise, Birol Yıldırım'ı hiç görmediğini ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Üzerine atılı işkence suçunu kabul etmediğini söyleyen sanık İsmail Alperen S., "Ben içeride en fazla 1 dakika 10 saniye kalmıştım. Bu kadar süre de anayasada tanımlanan işkence suçunu işlemem mümkün değildir. Vurduğuma dair de dosyada herhangi bir görüntü yoktur. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Karar verildi

Mahkeme Samet Y., Hasan K., Cumhur G., Emre G., Kamil Y., Bilal K.'nın üzerlerine atılı işkence suçundan yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi.

İsmail Alperen S., Muhammet Cihan K., İsmail G., Muhammed Ş., Mustafa Ş. ve Erdoğan K.,'nın ise "Bilinçli taksirle öldürme" suçundan ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapislerine hükmedildi.

"Basit yaralamadan" para cezası ertelendi

Ayrıca Bilal K., İsmail Alperen S., Muhammet Cihan K., Muhammed Ş., Mustafa Ş. ve Erdoğan K.'ya "Basit yaralama" suçundan ayrı ayrı 3 bin lira adli para cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İddianameden

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede komiser yardımcısı şüpheli İsmail S. ile diğer şüpheliler İsmail G. Muhammet Ş., Muhammed K., Bilal K. ve Erdoğan K.'nin "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve "Kasten yaralama" suçlarından ayrı ayrı toplamda 3 yıl 8 aydan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.

Diğer 6 şüphelinin ise "Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfusu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama" suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. (Kısa Dalga)

Gündem