Eşi azmettirmişti: Müzik öğretmeni Arzu'yu öldüren sanıklara 25 yıla kadar hapis istemi

Eşi azmettirmişti: Müzik öğretmeni Arzu'yu öldüren sanıklara 25 yıla kadar hapis istemi
İstanbul’da müzik öğretmeni Arzu Nihan Çelik'i, eşinin azmettirmesi sonucu 5 Mayıs 2004’te öldürdüğünü itiraf eden Erkan Can ve cinayete aracılık eden Ceyhan Özmaden'in yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, iki sanığın ‘tasarlayarak birlikte kasten öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Fatih’te yaşayan müzik öğretmeni Arzu Nihan Çelik, 5 Mayıs 2004’te evinde ölü bulundu.

Çelik’in eşi Şerafettin Çelik’in 2003 yılında uyuşturucu bulundurmak suçundan Hollanda’da yakalandığı ve cinayetten birkaç ay önce Türkiye’ye döndüğü belirlendi.

Arzu Nihan Çelik’in, eşinin uyuşturucu hesaplaşması nedeniyle öldürüldüğü düşünülmüş, ancak cinayet çözülememişti.

18 yıl sonra gelen itiraf

Cinayetten yaklaşık 18 yıl sonra Samsun’da polise giden Erkan Can, Arzu Nihan Çelik’i arkadaşı Ceyhan Özmaden ile birlikte öldürdüklerini itiraf etmişti.

Can, azmettiricinin de Şerafettin Çelik olduğunu söylemişti. Can’ın itiraflarının ardından Arzu Nihan Çelik cinayeti dosyası yeniden açıldı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan üçüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkan Can ve Ceyhan Özmaden katıldı. Erkan Can, savunmasında, "Ben, kendi isteğimle teslim oldum. Tanık rolünden sanık rolüne geçtim. İddianamede oklar beni göstermektedir. Halbuki bu dosyayı gerçeklerle birlikte önünüze getiren benim. Ben, Batı Trakya Türk’üyüm. Tekirdağ'da 43 yıldır ikamet ediyorum. Ceyhan'ı 2000'li yılların başında tanıdım" dedi.

25 yıl kadar hapis istemi

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Erkan Can ve Ceyhan Özmaden’in, cinayeti azmettirenin kim olduğunun ortaya çıkmasını sağladıkları gerekçesiyle ‘tasarlayarak birlikte kasten öldürme’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep etti.

Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek son savunmalarını hazırlamaları için davayı 18 Ekim’e erteledi. (ANKA)

Kadın