Eşini vurarak felçli bırakan Emre Aşkın'a indirimli ceza verildi

Eşini vurarak felçli bırakan Emre Aşkın'a indirimli ceza verildi
Boşanmak istediği eşi Handan Aşkın’ı ateş ederek felçli bırakan, kayınbiraderi Sedat Sevin’i de ağır yaralayan Emre Aşkın hakkındaki 29 yıl 2 aylık hapis cezası, Yargıtay’dan dönmüştü. Bunun üzerine yeniden yapılan yargılamanın ardından Aşkın, 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aşkın mahkemede "pişmanım" dedi.

Boşanmak istediği eşi Handan Aşkın’ı ateş ederek felçli bırakan, kayınbiraderi Sedat Sevin’i de ağır yaralayan Emre Aşkın hakkındaki 29 yıl 2 aylık hapis cezası, Yargıtay’dan dönmüştü. Bunun üzerine yeniden yapılan yargılamanın ardından Aşkın, 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Nur Küçükgirgin, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükte olduğunu belirterek, “Failin indirim almasını kabul etmiyoruz, hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin kararı bozmasının ardından, Çağlayan’da bulunan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Emre Aşkın bağlı bulunduğu ceza infaz kurumundan SEGBİS yöntemiyle katıldı. Taraf avukatları ve Aile Bakanlığı vekili Avukat İbrahim Halil Çitgen de duruşmada hazır bulundu.

SANIK AŞKIN: PİŞMANIM

Emre Aşkın duruşmadaki savunmasında, “Bu kasıtla hareket etmiş olsaydım ev içinde olduğumdan rahatlıkla eylemi gerçekleştirebilirdim. Eşim ve abisinin tahrik edici kelimeleri böyle bir olayın yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Pişmanım” dedi.

Duruşmanın sonunda mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Emre Aşkın’ın, Handan Aşkın’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan önce 17 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. İndirim uygulayan mahkeme, cezanın 14 yıl 2 aya düşürdü. Emre Aşkın’ın Sedat Sevin’e yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan önce 11 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, bu cezada da indirim uygulayarak sanığın 9 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanık toplamda 23 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı.

YARGITAY VERİLEN CEZAYI AĞIR BULMUŞTU

Yargıtay, sanık Emre Aşkın’ın, Handan Aşkın’ın organlardan birinin işlevini sürekli olarak yitirilmesi niteliğinde olduğunun kemik kırığının ağır (6) derecede olduğunu, Sedat Sevin’in ise vücudundaki kemik kırığının hayat fonksiyonlarına etkisi ağır (4) derecede etkileyecek nitelikte olacak şekilde yaraladığından, teşebbüs nedeniyle 9 yıldan 15 yıla ve 13 yıldan 20 yıla kadar ceza öngören madde uyarınca cezalar verildiğini hatırlattı. Yargıtay, mahkemenin, tehlike ve zararın ağırlığı dikkate alınarak her iki mağdura karşı ayrı ayrı makul cezalar tayini yerine, üst sınırdan hapis cezası belirlenerek fazla cezalar tayin edilmesinin bozmayı gerektirdiğine oy birliği ile karar vermişti.

“İKİ YARALAMA DA EN AĞIR DERECEDEYDİ”

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Gül Erdoğmuş, “Yaklaşık iki yıl önce İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa hem Handan’ı hem de onun ağabeyini öldürmeye teşebbüs etmekten dolayı toplamda 29 yıl hapis cezası vermişti. Yapılan itirazlar neticesinde Yargıtay verilen bu 29 yıl hapis cezasını fazla buldu ve kararı bozdu. Bozma gerekçesi ise Handan ve kardeşi yönünde en üst sınırdan ceza verilmesini haksız bulduğu içindi. Bugün yapılan yargılamada yine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmalarımızda verilen kararda direnilmesini talep ettik. Çünkü Handan felç kaldı, kardeşi ise bu olayda yüzünden yaralanmıştı ve her iki kişinin de yaralanması Adli Tıp Kurumu raporunda 6. yani en ağır derecede yaralanma şeklinde geçiyordu. Mahkeme hem Handan yönünden hem de kardeşi Sedat yönünde verilen hapis cezasını azalttı ve 29 yıl hapis cezasını toplamda 23 yıla düşürdü” şeklinde konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Nur Küçükgirgin ise İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükte olduğunu belirterek, “Failin indirim almasını kabul etmiyoruz, hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi. (ANKA)

Gündem