Eşini yaktı, 'kayıp' diye polise gitti: Katil erkeğin müebbet cezasına onama

Eşini yaktı, 'kayıp' diye polise gitti: Katil erkeğin müebbet cezasına onama
Kayseri'de eşini yakarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan 52 yaşındaki Osman Yalçınkaya'ya verilen müebbet hapis cezası onandı.

Kocasinan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde oturan Osman Yalçınkaya, 10 Haziran 2019'da polis merkezine giderek 3 çocuğunun annesi Alzheimer hastası eşi Fatma Birgül Yalçınkaya'nın kaybolduğunu söyledi.

Fatma Birgül Yalçınkaya bulunamadı. Osman Yalçınkaya, eşini bulabilmek için televizyon programlarına da çıktı. Osman Yalçınkaya, programda eşinin kaybolduğunu belirtip görenlerden polise ihbarda bulunmasını isteyerek gözyaşı döktü. Bu arada 28 Temmuz'da metruk binaların olduğu alanda bulunan kemiklerin 9 ay sonra çıkan DNA incelemesinde Fatma Birgül Yalçınkaya'ya ait olduğu belirlendi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, araştırmaların ardından emekli belediye işçisi Osman Yalçınkaya'yı gözaltına aldı. Yalçınkaya, sorgusunda, eşini metruk binaların bulunduğu alanda yakarak öldürdüğünü itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine yollanan Yalçınkaya'nın 'canavarca veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada emniyette baskı gördüğünü ve verdiği ifadesini kabul etmediğini söyleyen sanık Osman Yalçınkaya, 'canavarca veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürmek'ten müebbet hapis verildi.

Sanık Osman Yalçınkaya'nın avukatı ile davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının itirazı üzerine dosya, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı.

Cezası kesinleşti

Bölge Adliye Mahkemesi'nin de hukuka uygun bulmasının ardından dosya, temyiz edilerek bu kez Yargıtay'a gönderildi. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, müebbet hapis cezası alan Osman Yalçınkaya ile ilgili kararını açıkladı.

Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Ceza Dairesi, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde de eksik olmadığını, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Ceza Dairesi'nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. (DHA)

Gündem