Eski ABB Başkanı Tuna'dan Melih Gökçek'e: Allah'a havale ediyorum

Eski ABB Başkanı Tuna'dan Melih Gökçek'e: Allah'a havale ediyorum
Ankapark konusunda Melih Gökçek'in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ima eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Melih beyle ilgili konuşmak istemiyorum. Ben Melih Gökçek'i Allah'a havale ediyorum” dedi.

Melih Gökçek’in ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen ve sonraki seçimlerde aday olmayan Mustafa Tuna, Ankapark konusunda açıklamalarda bulundu.

Kanal5’de yayınlanan Ankara Meydanı programına telefonla bağlanan Tuna, "Bu konuda çok konuşmak istemiyorum, Melih Gökçek bazı şeyleri hatırlamıyor veya yanlış hatırlıyor yaşı hayli ilerledi, Allah ömür versin" dedi.

Tuna, Ankapark'ın harabe hali hatırlatılarak, “Siz nasıl devraldınız, nasıl devrettiniz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Açılışının Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle gerçekleştirdik, benden önce 10 yıllığına tahsisliydi, ticaret yapılacak durumda değildi, bizim zamanımızda 29 yıllığına çıkartıldı. Melih beyle ilgili konuşmak istemiyorum. Ben Melih Gökçek'i Allah'a havale ediyorum. Bu konuyla ilgili Melih Gökçek bazı şeyleri yanlış hatırlıyor. Açılışını Cumhurbaşkanımız yaptı, faaliyetine işletmeci başladı, benden sonraki süreçte hukuki olarak ne oldu bitti bilmiyorum. Kamuoyunun önünde gerçekleşiyor. Kiracı tahliye etmedi, tahliye süreci yargıya taşındı, kiracı niye tahliye etmedi bilmiyorum. Büyükşehir kirasını alamadığı için tahliyesini istemiş, ben bilmiyorum.”

Milletvekili adaylığı mesajı

"Siyaseti bıraktı" iddialarıyla ilgili de konuşan Tuna " Önümüzde seçimler var. Cumhurbaşkanımıza destek olmak için sahada olacağız” dedi, Ankara Üniversitesindeki görevinden istifa edeceğini açıkladı. Tuna, “"Milletvekili adaylığı için mi istifa edeceksiniz?" sorusuna ise "AK partiye destek vermek için istifa edeceğim. AK Parti'nin görev vermesi halinde her türlü göreve hazırım" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem