Eski ABD Başkanı Obama: 'Kimsenin eli temiz değil, Gazze savaşında hepimiz suç ortağıyız'

Eski ABD Başkanı Obama: 'Kimsenin eli temiz değil, Gazze savaşında hepimiz suç ortağıyız'
İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalara dair açıklamalarda bulunan Obama, "Gazze savaşında hepimiz suç ortağıyız" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor.

'Sorunu çözmek istiyorsanız, o zaman tüm gerçeği kabul etmelisiniz'

ABD'nin eski Demokrat Partili Başkanı Barack Obama, 'Pod Save America' adlı podcast kanalına verdiği röportajda ise ABD'nin İsrail'e desteğini eleştirdi. Obama "Eğer sorunu çözmek istiyorsanız, o zaman tüm gerçeği kabul etmelisiniz. Sonra kimsenin elinin temiz olmadığını, hepimizin bir dereceye kadar suç ortağı olduğumuzu kabul etmelisiniz" dedi.

'Barışa yönelik çabaların onlarca yıldır sonuçsuz kaldığı bir ortam'

Euronews'in aktardığına göre Hamas'ın eylemlerini kınayan Obama, ancak "İşgalin ve Filistinlilerin başına gelenlerin dayanılmaz" olduğunu vurguladı.

Obama "Bütün bunlar, İsrail için gerçek bir güvenliğe var olma hakkının tanınmasına, Filistinliler için işgalin sona ermesine, sürdürülebilir bir devlete ve kendi kaderlerini belirleme hakkına dayalı bir barışa yönelik çabaların onlarca yıldır sonuçsuz kaldığı bir ortamda gerçekleşiyor" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya