Eski Adalet Bakanı Gül'den 'yargıda çatışma' yorumu: Adalet duygusu için endişe verici

Eski Adalet Bakanı Gül'den 'yargıda çatışma' yorumu: Adalet duygusu için endişe verici
AKP Grup Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir" açıklaması yaptı.

AKP Grup Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın AYM üyeleriyle ilgili suç duyurusu kararını değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gül, yüksek yargı arasındaki "çatışma görüntüsünün" adalet duygusu için endişe verici olduğunu belirtti. Gül, "Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir" dedi.

Abdulhamit Gül'ün paylaşımı şöyle:

"Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir.

Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir.

Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir." (Kısa Dalga)

Gündem