İşbaşaran, "Soylu istifa etti" dedi, bakanlık toplantı fotoğrafı paylaştı

İşbaşaran, "Soylu istifa etti" dedi, bakanlık toplantı fotoğrafı paylaştı
AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlık için Devlet Bahçeli’ye iki isim önerdiğini öne sürdü. İçişleri Bakanlığı kaynakları bu iddiayı yalanladı.

AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini öne sürdü.  Feyzi İşbaşaran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kulis bilgisi" diyerek şunları yazdı: 

"Süleyman Soylu istifa etmiş (Affını istemiş) Erdoğan, İçişleri Bakanlığı için D.Bahçeli’ye iki isim önermiş." 

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise Soylu'nun istifa ettiği iddialarını yalanladı.  Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre; bakanlık yetkilileri ise istifa bilgisinin doğru olmadığını söyledi.

Bakanlığa ait Twitter hesabından da, Bakan Süleyman Soylu'nun fotoğrafının da bulunduğu bir paylaşım yapılarak, "Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun başkanlığında Bakanlığımızda, Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştiriliyor" ifadelerine yer verildi.


DW Türkçe'de iki gün yayımlanan Alican Uludağ imzalı haberde Soylu'nun AKP ve kabine içinde yalnız kaldığı, Cumhurbaşkanlığı'ndaki törenlere çağrılmadığı belirtilmişti.

Haberde, "8 Haziran’da 109. dönem kaymakam adaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, Soylu’yu çağırmadı. 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı toplantısı düzenlendi. Erdoğan, törene Aile Bakanı Derya Yanık ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü davet etti. Ancak kadına karşı şiddetle mücadelenin en önemli kurumu olan İçişleri Bakanlığı toplantıda yer almadı. Soylu, Külliye’deki toplantıya yine çağrılmadı.

Kulislerde Erdoğan’ın güvenlikle ilgili brifingleri de Soylu yerine, başka devlet yöneticilerinden aldığı konuşuluyor" denilmişti.

Soylu, Koronavirüs salgınını gerekçesiyle 10 Nisan 2020 gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2 buçuk saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan “izdiham” görüntülerinin ardından istifa kararı almıştı. Aldığı istifa kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dönmüştü

Gündem