Eski askeri hakim Üçok'un iddiası: Müfettişlere 'FETÖ dosyalarını bitirin' talimatı verildi

Eski askeri hakim Üçok'un iddiası: Müfettişlere 'FETÖ dosyalarını bitirin' talimatı verildi
Eski Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok FETÖ ile mücadelenin resmi olarak 30 Haziran’da bittiğini öne sürdü. Üçok, Emniyet müfettişlerine “Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran’a kadar bitirip bakanlığa gönderin’’ söylendiğini anlattı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'na konuşan Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yıllar önce FETÖ soruşturması başlatan, bu nedenle uzun süre hapis yatan eski Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok FETÖ ile mücadelenin resmi olarak 30 Haziran’da bittiğini öne sürdü.

Üçok, Emniyet müfettişlerine “Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran’a kadar bitirip bakanlığa gönderin’’ söylendiğini anlattı. Üçok özetle şöyle dedi:

"Polisimizin içerisindeki Fetö’cüleri tespit etmek görevi Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Daire Başkanlığının görevidir. Teftiş Daire, emrindeki birinci sınıf emniyet müdürlerinden oluşan müfettişleri vasıtası ile kendilerine resmi kurumlardan gelen ihbar, şikayet, belgeleri soruşturur ve tespitlerde bulunur. Daha sonra da Tevzi Raporu hazırlayarak adli soruşturma yapılması için savcılıklara gönderirler. Yirmi gün kadar önce bütün müfettişlere ‘’Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Hazirana kadar bitirip bakanlığa gönderin’’ diye talimat verildi. Bu, artık EGM içerisindeki FETÖ üyelerini tespit etme işlemlerine İçişleri Bakanlığı olarak son veriyoruz demektir."

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Gündem