Eski Britanya başbakanı: Putin, füze saldırısıyla tehdit etti

Eski Britanya başbakanı: Putin, füze saldırısıyla tehdit etti
Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in füze saldırısıyla tehdit ettiğini öne sürdü.

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde Putin'le telefonda görüştüğünü ifade etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, bir BBC belgeselinde konuşan Johnson, tehdidin bir telefon görüşmesi sırasında geldiğini söyledi.

Eski başbakan, Putin'in kendisine 'sadece bir dakika süreceğini' söylediğini belirtti.

Johnson, Şubat 2022'de çok uzun bir telefon görüşmesi sırasında, savaşın mutlak bir felaket olacağı konusunda uyarmasının ardından ifadenin kullanıldığını kaydetti.

Johnson Putin’i, Ukrayna'yı işgal etmenin Batı yaptırımlarına ve Rusya sınırlarında daha fazla NATO askerine yol açacağı konusunda uyardı.

Ayrıca Putin'e Ukrayna'nın yakın gelecekte NATO'ya katılmayacağını söyleyerek, onu askeri harekâttan caydırmaya çalıştı.

Eski Başbakan şunları söyledi: "Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama füzeyle bu sadece bir dakika sürer' gibi bir şey dedi. Ama bence rahat olduğunu hissettiren ses tonundan, kayıtsız bir hava takınmasından, onu müzakereye ikna etme girişimlerime karşılık veriyordu." (Kısa Dalga)

Dünya