Eski Devlet Tiyatrosu yöneticisinden Tamer Karadağlı açıklaması: İstifalar 'tepki'den dolayı değil 'nezaket'ten dolayı verildi

Eski Devlet Tiyatrosu yöneticisinden Tamer Karadağlı açıklaması: İstifalar 'tepki'den dolayı değil 'nezaket'ten dolayı verildi
Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve eski yöneticisi Sabah yazarı Tuğba Kalçık'a verdiği demeçte, istifalarım tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı verildiğini ileri sürdü.

Sabah yazarı Tuğba Kalçık’ın bugün köşesinde, ismini açıklamadığı Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış bir ismin, kurumun başına getirilen Tamer Karadağlı'ya ilişkin açıklamalarını aktardı.

Eski yönetici olan Devlet Tiyatrosu sanatçısı, "Devlet kurumlarında yeni bir genel müdür atandığı zaman bir önceki dönemde yöneticinin ekipleri nezaketen istifalarını genel müdüre sunarlar. Bu bir gelenektir. Sadece bizim kurumda değil, her devlet kurumunda böyle yapılır. Tamer Karadağlı da kuruma genel müdür olarak atanınca bir önceki dönemdeki genel müdürün de ekibi istifalarını sundu. Kararı Tamer Bey verecektir. Yani bu istifalar 'tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı' verildi. Bunun yanı sıra şunu da söylemek isterim; Devlet Tiyatroları'na bugüne kadar bütün genel müdürler Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmıştır. Seçilerek kimse gelmedi o göreve. Bazı basın organlarının yansıttığı gibi kurum içinde de herhangi bir tepki ya da huzursuzluk yaşanmıyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem