Eski eşinden şiddet gördüğü için şikayetçi olan MHP MYK üyesi Fidan: "Televizyonlarda seyrediyordum bu tür olayları, benim başıma gelmeyeceğini düşünürdüm"

Eski eşinden şiddet gördüğü için şikayetçi olan MHP MYK üyesi Fidan: "Televizyonlarda seyrediyordum bu tür olayları, benim başıma gelmeyeceğini düşünürdüm"
Eski eşi avukat H.H.K’den şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi olup, uzaklaştırma kararı aldıran MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi İlknur Fidan, "Televizyonlarda seyrediyordum bu tür olayları. Herkes beni güçlü bilirdi. Benim başıma gelmeyeceğini düşünürdüm. Erkeklerin arasında siyaset yapan biri olarak güçlü hissederdim. ‘Davamdan vazgeçmezsem beni süründüreceğini’ söylüyor" dedi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi İlknur Fidan (52), şiddet gördüğünü belirterek eski eşi avukat H.H.K.'den şikayetçi oldu. Eski eşinin kendisini tehdit ettiğini ileri süren Fidan, ayrıca koruyucu tedbir talebinde bulundu. İddiaya göre, Antalya'da turizm sektöründe çalışan, MHP MYK üyesi ve 2 çocuk annesi İlknur Fidan, aracı ile giderken eski eşi avukat H.H.K.'nin yaşadığı evin önünde arkadaşını görünce durdu. Bu sırada evinin penceresinden Fidan'ı gören H.H.K., aşağıya inip eski eşine saldırdı. Korkuyla aracına binen Fidan, kapıyı kilitleyemeyince darbedildi. H.H.K. tarafından 'Seni mahvedeceğim, bu sokaklarda dolaştırmayacağım' diyerek tehdit edilen Fidan, saldırıdan sonra Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. H.H.K. ile ilgili kasten yaralama, tehdit ve mala zarar verme suçlamasında bulunan Fidan ayrıca önleyici ve koruyucu tedbir kararı da istedi. Fidan, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nden aldığı darp raporunu da şikayet dilekçesine ekledi.


Hürriyet'ten Umut Erdem'e konuşan Fidan, özetle şunları anlattı: “Onun evinin yakınında arkadaşımı gördüm. Telefonum çaldı sabah saat 09.30 gibi. Beni gördü. Telefonla konuşurken peşimden koştu. Arabaya bindim. Belki beni itecekti. Arabanın kilidini bulamadım heyecandan, boğazım kurumuştu. Kendini kaybetmiş gibiydi. Filmlerde seyrederdim bu tür olayları, başıma geldi. Kapıyı panikten kilitleyemedim, açtı. Aynasını itti, kırmaya çalıştı. Telefonumu almaya çalıştı, vermedim. Boynumdaki kolyeyi çekip koparttı, kolumu büktü telefonu almak için. Resmen an meselesi. Telefonla arkadaşım arıyor... Darptan dolayı karakola gittim. Suç duyurusunda bulundum. İlk etapta uzaklaştırma verdiler. KADES uygulamasını söylediler. Şaka gibi resmen, televizyonlarda seyrediyordum bu tür olayları. Emniyetten ‘Sizi arayıp bildireceğiz’ dediler.

Sürekli tehdit etmeye başladı. ‘Yaşatmayacağım seni’ dedi. 14 ve 17 yaşlarında iki çocuğum var. Onlar çok korktu. Herkes beni güçlü bilirdi. Benim başıma gelmeyeceğini düşünürdüm. Erkeklerin arasında siyaset yapan biri olarak güçlü hissederdim. ‘Davamdan vazgeçmezsem beni süründüreceğini’ söylüyor. Partiye şikayet edecekmiş beni.  Çocukların velayetini alacağım. Partimden oldukça büyük destek gördüm. İl yönetimindeki avukat arkadaşlar takip edecek. Partimdeki arkadaşlar da destek oluyor, arıyorlar, ilgileniyorlar sürekli.”

Gündem