Eski Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy'dan Rıdvan ve Ribery anıları

Eski Galatasaray yöneticisi Ergun Gürsoy'dan Rıdvan ve Ribery anıları
Ergun Gürsoy, Rıdvan Dilmen'in Galatasaray'a transferinden vazgeçilme süreci ve sonra dünya yıldızı olan Franck Ribery ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın efsane yöneticilerinden Ergun Gürsoy, 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların geçerli sayılması için TFF'ye başvuruda bulunarak logosunda 5 yıldız kullanma kararı alan Fenerbahçe'ye yönelik açıklamalarda bulunurken, görevde olduğu döneme ilişkin de itiraflarda bulundu. Gürsoy'un sarı-lacivertli kulübe yönelik açıklamaları Fenerbahçe taraftarlarının tepkisini topladı.

Karar'da yer alan habere göre, Ergun Gürsoy, Fenerbahçe'nin efsane ismi Rıdvan Dilmen ile 1987 yılında her konuda anlaştığını anlattı. Gürsoy, şunları söyledi:

'RIDVAN'I PAKETLEYİP GETİRİRDİM'

“O zamanlar paranın değeri çok çabuk düşüyordu. Rıdvan’la da 50 bin liraya anlamıştık ama sonra kendisi bu rakamı biraz daha yükseltmemi istedi. Normalde onun istediği rakamı da verirdim ama nereden aklıma geldiyse bunu yönetime sormak istedim. Keşke sormasaydım, çünkü Rıdvan hakikaten çok iyi futbolcuydu. Yönetimdeki bazı arkadaşlar bu paraya itiraz ettiler ve Rıdvan’ı istemediler. Böyle olunca da transferden vazgeçildi. Şayet yönetime bu durumu sormamış olsaydım, onların oynadığı son maç Bolu’daydı ve ben oraya hatırı sayılır bir iki kişi gönderir Rıdvan’ı paketleyip getirirdim. Hagi'nin transferinde şahsi yetkimi kullandım. Derwall'i Alp Yalman getirdi."

'RIBERY'NİN YÜZÜ HARİTA GİBİYDİ, BANA GÖSTERMEDİLER'

2005 yılında sarı-kırmızılı takıma transfer olan ancak kısa süre sonra Galatasaray'dan ayrılan Fransız yıldız Franck Ribery hakkında da konuşan Gürsoy şunları söyledi:

“Kötü bir huyum vardı. Şekli şemaili düzgün olmayan futbolculara pek yanaşmazdım. İsimde bile tereddüt ederdim. Mesela ismi komik olan çocuklara talip olmazdım. Bu yanlış bir şey tabii ki ama o zamanki düşüncem buydu.

Mesela Şifo Mehmet’e bu yüzden talip olmadım. Ufacık tefecik bir oyuncuydu, sonradan biraz doldu vücudu. Aynı şekilde Suat Kaya’yı da istememiştim. Ribery’nin transferinde de imza atılana kadar oyuncuyu bana göstermediler. Ribery'nin videosunu izlediğimde olağanüstü bir futbolcu olduğunu gördüm. Sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldiğinde yüzü harita gibiydi. Yırtık. Hiçbir şeye benzemiyordu. Ufak tefek bir adamdı. Ribery sözleşmeyi imza atana kadar bana göstermediler."

ALİ ŞEN'E YANIT

9 Kasım 1988 tarihinde oynanan Galatasaray- Neuchatel Xamax maçı sonrasında yaşanan olayların ardından "Galatasaray'ın ceza almasını ben engelledim" açıklamasında bulunan Fenerbahçe efsane başkanı Ali Şen'e de cevap veren Ergun Gürsoy "Bir kişi tek başına bu olayı çözemez. Onlarca kişi varken bu olay bir tane adamın çözebileceği bir iş değil. Ama Ali Şen gönüllü olarak yardım etmek istemiş, toplantılarımıza katılmıştır." dedi.

'BİR TEK BİZİMKİ Mİ ŞİKE OLUYOR?

Galatasaray’ın 1993 yılında ligin son maçında Ankaragücü’nü 8-0 yenip şampiyon olmasının ardından, Başkent ekibinin kalecisi Zalad’la ilgili çıkan dedikodulara değinen Gürsoy, “O sene Zalad’ın yediği gol sayısı herhalde 70-80’e varmıştır. Fenerbahçe de Beşiktaş da o sezon Ankaragücü’nü aşırı bir skorla yendi. Kimse bunlara bir şey dedi mi, yok. Bir tek bizimki mi şike oluyor ? Galatasaray takımı iki sezon önce bir golle şampiyonluğu kaybetti. Biz buna bir şey dedik mi? ‘O şunu yaptı, bu bunu yaptı’ dedik mi ? Atamadık, olamadık. Bunu bir ölçü alsınlar, insan utanır biraz ya! Siz hiç namağlup ikinci gördünüz mü hayatınızda ? Galatasaray namağlup ikinci oldu, kimse bir şey dedi mi ? Neler oldu neler…” yorumunda bulundu.

Spor