Eski konsolosun hizmetlisine soruşturma: '10 milyon lira dolandırdı' iddiası

Eski konsolosun hizmetlisine soruşturma: '10 milyon lira dolandırdı' iddiası
Eski Paris konsolosu Gencay Gürün'ün 22 yıllık hizmetlisine Gürün'ün 10 milyon lirasını hesabına geçirdiği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Geçen yıllarda demans hastalığına yakalanan 90 yaşındaki Gürün, kardeşinin kızı reklamcı Aslı Bleda, halasına vasi olarak atanmak için İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bleda, talebin kabul edilmesinin ardından evde 22 yıldır çalışan hizmetli Fatma D.'nin halasının hesaplarına erişiminin olduğunu fark etti.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberinde Bleda'nın, hizmetlinin kendisinin ve kızının hesabına 2016'da 450 bin dolar, 2017'de 100 bin TL, 2018'de 630 bin TL, 2019'da 160 bin TL, 2020'de 130 bin TL ve 30 bin euro olmak üzere toplamda 10 milyon liraya yakın para gönderdiğini belirlediği ifade edildi.

Bleda'nın durumu sorduğu Gencay Gürün transferlerden haberinin olmadığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada ifadesi alınan Fatma D. (42), Gürün'ün kendisini aileden biri gördüğünü anlatarak, şunları söyledi: "Çiftin kızı olmadığı için beni manevi kızı olarak kabul etti. Ben de kendisini annem kabul ettim. Hatta torunumun ismini Gencay koyduk. Çalıştığım süre boyunca kendisinden para talep etmedim. O bana istediği zaman para verirdi. Sadece maaş ödemesini gösterebilmesi için 2 bin TL civarı ödeme yapardı. Onun haricinde bana maaş ödemesi şeklinde elden veya banka yoluyla para verirdi. Bahsi geçen tutarları tam olarak hatırlamıyorum ancak bana kendi rızasıyla verdi. Ya da bir ihtiyacım vardır, o yüzden vermiştir."

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (Kısa Dalga)

Yaşam