Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ekonomi yorumu: Büyük tsunami geliyor

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ekonomi yorumu: Büyük tsunami geliyor
Türkiye ekonomisine dair “Büyük tsunami geliyor” dediği belirtilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sürekli para basılıyor. ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez” dedi.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomiye dair çarpıcı açıklamalar yaptığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir açılışa katılan Şimşek’in ayrıca o fotoğraf için “Ben istemedim” dediği ileri sürüldü.

Şimşek, 16 Aralık 2022'de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte kurdele kesmişti. Bu fotoğraf, Şimşek yeniden ekonominin başına mı geliyor sorusunu gündeme getirmişti.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Mehmet Şimşek, Erdoğan'la kurdele kestiği ve protokolde ön sırada yer aldığı fotoğraf için yakın çevresine “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dedi.

“Dönmem”

Şimşek, yeniden ekonominin başına geleceği veya başka bir görev alacağı yönündeki yorumlara ise “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz” yanıtını verdi.

“Büyük tsunami geliyor”

İktidarın ekonomi politikasını değerlendiren Şimşek'in, dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini belirterek, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil” dediği ileri sürüldü.

Enflasyonun ineceği tezlerine katılmadığını da söyleyen Şimşek, şu değerlendirmede bulundu: “Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kâr marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.”

Gündem