'Eski sevgiliye işkence' davasında üç sanığa 9 yıl 10'ar ay hapis çıktı

'Eski sevgiliye işkence' davasında üç sanığa 9 yıl 10'ar ay hapis çıktı
Konya'da 27 yaşındaki Merve K.'ya işkence yapmakla suçlanan eski sevgilisi 41 yaşındaki Murat Demirci, nişanlısı ve arkadaşına 9 yıl 10'ar hapis cezası verildi.

Selçuklu ilçesinde 8 Nisan 2022'de meydana gelen olaydan sonra Merve K. polise giderek şikayetçi olmuştu.

Kadın, Murat Demirci'nin kendisini çağırdığı adrese gidince Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci'nin kendisine saldırdığını anlatmıştı

Demir ve arkadaşının Merve K.'ya Demirci'yle ilişkisini sorup saçlarını ve kıyafetlerini kestiği, yüzünde sigara söndürdüğü belirtilmişti.

Şikayetinden vazgeçti

Gözaltına alınan Murat Demirci, Sara Demir ve Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası tutuklandı.

Şüpheliler hakkında 'birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit', 'yağma', 'hakaret', 'cebir', 'mala zarar verme' ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılama sürecinde adını 'Eda' olarak değiştiren Merve K. eski sevgilisi Murat Demirci hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

9 yıl 10 ay ceza

Üç sanık hakkında bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanıklar ve Eda K. katılmadı.

Murat Demirci, Sara Demir ve Tuğba Demirci'ye 'hürriyetten yoksun kılma' suçundan 6'şar yıl, 'tehdit ve hareket' suçundan 2 yıl 6'şar ay ve 'yağma' suçunu 'yaralama' suçu olarak değerlendirilerek 16 ay 15'er gün olmak üzere toplam 9 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Heyet, 3 kişiye 'mala zarar verme' suçundan ise beraatına karar verdi.

Diğer dava da sürüyor

Sanıkların aynı gün aynı rezidansta Demirci'nin başka bir eski sevgilisi Demet A.'ya da işkence yaptıkları iddiasıyla haklarında 41'er yıla kadar hapis cezası istenen davası ise sürüyor. (DHA)

Gündem