Eskişehir'de 'Barınamıyoruz' eylemine katılan öğrencilere beraat

Eskişehir'de 'Barınamıyoruz' eylemine katılan öğrencilere beraat
Eskişehir'de 'Barınamıyoruz' eylemine katılan üniversite öğrencileri beraat etti. Öğrencilere "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Eskişehir'de, yurt sorunu ve yüksek ev kiralarını "Barınamıyoruz" eylemleriyle protesto ettikleri için yargılanan 6 üniversite öğrencisi beraat etti.

Eskişehir'de bir grup üniversite öğrencisi, 22 Eylül 2021 tarihinde yurt ve ev kiralarının yüksek olmasını protesto etmek amacıyla parkta yatmıştı. Gözaltına alınan öğrenciler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmış ve haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yürütülen yargılamanın son duruşması bugün yapıldı. Yargılanan 6 öğrenci, suçlamaları kabul etmedi ve haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

ÖĞRENCİLER HAKKINDA BERAAT KARARI

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, öğrencilerin eyleminin “Herkesin önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yapma hakkını” düzenleyen Anayasa’nın 34. maddesinin sınırları içinde kaldığını belirtti.

Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle, öğrencilerin beraatine karar verdi. (ANKA)

Gündem