Eskişehir'de Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 10 gözaltı

Eskişehir'de Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 10 gözaltı
Eskişehir Valiliği'nin yasak kararına rağmen Onur Yürüyüşü için toplanan gruba polis müdahale etti. On kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de Onur Yürüyüşü düzenleyen vatandaşlara izin vermeyen polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından gözaltı işlemleri için emniyete götürüldü.

Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi’nde bir araya gelen kalabalık ara sokaklarda ellerinde pankart ve afişlerin yanı sıra flamalarla yürüyüş düzenledi. Üniversite Bulvarı’na çıkmak isteyen grubu durduran polis ekipleri, 10 kişiyi gözaltına aldı. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi ifadeleri için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

VALİLİK YASAKLAMIŞTI

Eskişehir Valiliği, aldığı kararla LGBT ve ona destek için yapılacak eylemleri yasakladığını şöyle duyurmuştu:

"LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntersex) dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu bu tür eylemleri desteklemek veya protesto etmek amacıyla İlimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin (toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival vb.) Eskişehir Valiliği’nin 22.06.2022 tarih ve 378 sayılı kararı ile 23.06.2022 tarihi saat: 00.01 ile 07.07.2022 tarihi saat:24.00’a kadar (15) gün süreyle yasaklanmıştır.” (DHA)

Kadın