Eskişehir'deki etkinlik yasağı Anadolu Fest'i de iptal ettirdi

Eskişehir'deki etkinlik yasağı Anadolu Fest'i de iptal ettirdi
Eskişehir Valiliği’nin 14 gün boyunca siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere her türlü etkinliği yasaklama kararıyla birlikte birçok sanatçının sahne alacağı Anadolu Fest de iptal edildi.

Eskişehir Valiliği'nin 15 günlük yasak kararı ile, 12 -15 Mayıs arasında Eskişehir Mola Tesisleri’nde yapılması planlanan Anadolu Fest iptal edildi.

Anadolu Fest tarafından yapılan açıklamada "Aylar öncesinde planladığımız ve çalışmalarına başladığımız festivalimiz de bugün açıklanan karar ile sizler gibi bizde hayretler içerisinde kaldık" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gerekli yasal mecralarda başvuru yapmamıza rağmen başvuru sonrasında herhangi bir red yazısı tebliğ edilmeden üstüne festivalimizi engellemek amaçlı çıkan bu karar bizi derinden üzdü.

Bu karar ile birlikte bir kısmı tamamlanan sahne kurulumumuzun devam ederken polis ekipleri hukuka aykırı şekilde valiliğin sözlü talimatı ile herhangi bir savcılık kararı ve belge gösterilmeden sürecimiz engelleniyor.

Bu hukuksuz davranışını kınıyor binlerce insanların emeği ve gençlerin sanat aşkı engellenmeye çalışmasını kınıyoruz.

Süreçle ilgili hukuki süreçlerimiz başlatılmış ve bu konuda siz değerli katılımcılarımızı süreçten bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖZEL'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yasak kararına tepki gösterip “Eskişehir Valiliği'nin etkinliklere yönelik aldığı 15 günlük yasak kararı gençliğe, sanata, kültüre düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır. Eskişehir Valiliği, bu kararını gözden geçirmelidir. Festivalime dokunma” dedi. (ANKA)

Gündem