"Ödenek ayrılmadı" iddiası: Eskişehir'de filyasyonda çalışan 70 şoförün sözleşmesi yenilenmedi

"Ödenek ayrılmadı" iddiası: Eskişehir'de filyasyonda çalışan 70 şoförün sözleşmesi yenilenmedi
Eskişehir’deki filyasyon ekibinde çalışan şoförlerin sözleşmeleri yenilenmedi. Filyasyonda çalışan 70 kişi işsiz kaldı.

Eskişehir’deki filyasyon araçlarında çalışan 70 kişinin, Sağlık Bakanlığı’nın filyasyona ödenek ayırmaması nedeniyle işsiz kaldığı iddia edildi. Filyasyonda çalışan Yalçın Kus, şunları söyledi:

“31 Kasım 2020’den beri Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinde şoför olarak ben ve 70 arkadaşım çalışmaktaydık. 31 Aralık 2021’e kadar uzatmalı bir biçimde filyasyonda şoför olarak görevimizi sürdürdük. 31 Aralık 2021’de, sözleşmemizin son gününde işten çıkartıldığımızı öğrendik. Yaptığımız gerekli başvurularda Vali Bey’in, ‘Sağlık Bakanlığı filyasyon ekiplerine ödenek ayırmadığından dolayı işinize son verildi’ dediğini duyduk. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Hun Belediye Başkanı Erdal Şanlı, sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla duruma tepki gösterdi.

"MAKAM ARACINDAN DEĞİL, 70 KİŞİNİN EKMEĞİNDEN TASARRUF"

Çakırözer, “Eskişehir'de filyasyon araçlarında çalışan 70 hemşerimiz tasarruf gerekçesiyle 2022’ye işsiz giriyor! Saraylardan, VIP uçaklardan, yüzlerce makam aracından tasarruf etmeyenler, 70 kişinin ekmeğinden tasarruf umuyor! Salgın var, vakalar artıyor, kimin umurunda” dedi.

"70 ÇALIŞAN YENİ YILI İŞSİZ KARŞILADI"

Hun Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise “Eskişehir’de pandeminin başlangıcından bu yana gece gündüz çalışan 70 filyasyon ekibi çalışanı yeni yılı işsiz karşıladı. Allah kolaylık versin” paylaşımı yaptı.

(ANKA)

Sağlık