Esnaf, Bakan Nebati’den 5 liralık madeni para istedi

Esnaf, Bakan Nebati’den 5 liralık madeni para istedi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Isparta'da ziyaret ettiği bir esnaf "50 kuruş, 1 lira, 5 lira madeni para piyasaya salınsın" talebine "Biraz basalım mı?" diye karşılık verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta’ya geldi.

"MADENİ 50 KURUŞ VE 1 LİRA SIKINTISI ÇEKİYORUZ"

Bakan Nebati, restorasyonu devam eden tarihi Üzüm Pazarı, Mimar Sinan Camii yanı ve Mimar Sinan Caddesi’nde esnafla görüşürken, tavuk döner satışı yapan esnaf, madeni para talebinde bulundu.

Esnaftan biri, “Sayın bakanım, esnaf olarak madeni 50 kuruş ve 1 lira sıkıntısı çekiyoruz. Piyasaya bolca 1 lira ve 50 kuruş salınsın hatta 5 liralık madeni para basılsın. Şimdi bankaya gittik, orada da yok. Koştur, koştur bozuk para arıyoruz” dedi.

"BİRAZ BASALIM MI?"

Bakan Nebati’nin "Biraz basalım mı?” diye sormasının ardından çalışan da “Kağıt para yerine 5 lira, 1 lira iyi olacak. Yağdıralım, ne olacak?” dedi. Bakan Nebati ise gülerek "Yağdıralım” karşılığını verdi.

Bakan yardımcısıyken de Isparta’yı ziyaret ettiğini anlatan Bakan Nebati, esnafın ikramı ve hediye vermesi üzerine, yanındaki AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’e, “Isparta esnafı gerçekten çok cömert. İkram etmeyi seviyor. Son geldiğimde pandemi yeni bitmişti işler o kadar kötü olmasına rağmen yine bol bol izzet-i ikramda bulunmuşlardı. Bugün yine herkes bir şeyler ikram ediyor” dedi.

"SENİ FAZLA TANIMIYORLAR, ONA GÖRE"

Bakan Nebati, ziyaret ettiği taksi durağında da esnafla sohbet etti. Esnaftan birinin "Sayın bakanım daha önce ÖTV’siz taksi imkanı sağlamıştınız, çok sevinmiştik. Yine böyle bir imkan sağlasanız çok mutlu olacağız” sözleri üzerine Nebati, bunun şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Nebati, sohbet ettiği esnaf ve yolda gördüklerine, yanındaki AK Parti’nin Ispartalı yöneticilerini göstererek, "Tanıyor musunuz?” diye sordu. Belediye başkanı ve milletvekilini tanıyıp, İl Başkanı Osman Zabun’u tanımayanlara Bakan Nebati, “Bak başkan test etmiş oldum. Seni fazla tanımıyorlar, ona göre” dedi. (DHA)

Ekonomi