Esnaf odası başkanı, Edirne'deki durumu özetledi: Bulgarlar gördüğü her şeyi satın alıyor

Esnaf odası başkanı, Edirne'deki durumu özetledi: Bulgarlar gördüğü her şeyi satın alıyor
Edirne'de yılbaşı öncesi Bulgaristan'dan gelen turistler çarşılarda yoğunluk oluşturdu.

Komşu ülke Bulgaristan'dan gelen turistler, yaklaşan yılbaşı alışverişleri için Edirne'ye akın etti. Kur farkı nedeniyle kente gelen turistler iğneden ipliğe hemen her şeyi satın alıyor.

Bulgar turistin uğrak noktalarından olan kent pazarında esnaf, yoğunluktan mutlu olduklarını söyledi. Pazara yakın noktalarda bulunan otoparkların neredeyse tamamı ise Bulgaristan plakalı araçlarla doldu.

'Gördüklerini alıyorlar'

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Bulgar turistlerin kent ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Edirne'ye yılbaşı alışverişi için gelen Bulgarların sayılarının artığını belirten Cingöz, "Esnaftan ziyade yüklü alışverişleri AVM'lerden yapıyorlar. Bulgar turist gördüğü her şeyi satın alıyor. Yeter ki hesaplı görebilsinler. Özellikle tatlı ürünlerini, giyim eşyalarını, her şeyi alıyorlar. Kent ekonomisine çok büyük katkısı var. Bunun yanında sadece kent değil, ülke ekonomisine de katkısı var. Yeter ki biz bunu sürdürülebilir yapabilelim. Pazara gitmelerinin sebebi, çarşılara göre biraz daha hesaplı" dedi.

'Fiyatlardan şikayetçiler'

Fahiş fiyat uygulayan esnafı da uyaran Cingöz, Bulgaristan gelen turistlerin fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Cingöz, şöyle devam etti: "Her sene yılbaşı geldiği zaman sayılar artıyor. Ama sadece yılbaşıyla ilgili de değil. Son zamanlarda Bulgaristan'dan buraya gelenler fazla. Sınır kapısından girip başka yerlere giden de var. Edirne'den memnuniyetsizlikleri var ki gidiyorlar. Onun için esnaf arkadaşlara tavsiyem; gelen insanları iyi karşılasınlar. Fiyatlarda şikâyet var. Bunları yapmasınlar. Girdi maliyetleri arttıkça esnafın zararına ürün satacak hali yok. O zaman makul ölçülerde zam yapabilirler. Ama 'Nasıl olsa satılıyor' düşüncesiyle yapmamalarını istirham ediyorum." (DHA)

Ekonomi