HDP bileşenlerinde aday rahatsızlığı: ESP'den sonra SODAP da Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'ın adaylığına tepki gösterdi

HDP bileşenlerinde aday rahatsızlığı: ESP'den sonra SODAP da Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'ın adaylığına tepki gösterdi
Sosyalist Dayanışma Platformu, Yeşil Sol Parti listesinde yer alan Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'la ilgili 'Umut eski liberallerde değil, direnen İşçide, ezilen halklarda, gençlerde, kadınlarda' açıklamasında bulundu.

Yeşil Sol Parti'nin milletvekilliği listesinde Hasan Cemal ve Cengiz Çandar'a yer vermesine bileşenlerinden tepki gelmeye devam ediyor.

ESP'nin 'rızamız yok' açıklamasından sonra bileşenin bir diğer parçası Sosyalist Dayanışma Platformu da (SODAP) sosyal medya üzerinden konuya dair açıklama yayınladı.

'Umut eski liberallerde değil'

SODAP adaylara dair itirazını şu sözlerle dile getirdi:


"Tanınmış aydın-yazar" olarak nitelenen ve Saray Rejimi'nin inşasında şu veya bu biçimde dahli olmuş liberal isimlerin, bütün yıpranmışlıklarına ve herhangi bir toplumsal karşılıklarının bulunmamasına rağmen umudun büyütülmesi gereken bir dönemde halka ve sosyalistlere dayatılması doğru bir tutum değildir.

Birlik partisinin hiçbir bileşeni hangi gerekçeyle olursa olsun kendi tercihlerini diğer bileşenlere dayatma ve emrivakiyle gündemleştirme hakkına sahip olmamalıdır.
Sermaye düzeninin emekçiler açısından hayatı çekilmez hale getirdiği koşullarda bu sömürü düzeniyle bir derdi olmayan liberal eskilerinin; tüm emekçilerin, ezilen halkların ve kadınların umudu olarak ileri atılması gereken bir partinin tercihleri olarak öne çıkarılması politik olarak kazandıracak bir tutum değildir.
Emeğin çığlığını, işçi direnişlerinin dinamizmini, sömürüye karşı öfkeyi ifade edecek adayların varlığına daha fazla yer vermek düzenin faşist ve restorasyoncu burjuva kanatlarına karşı alınacak en doğru tutum olacaktır.
Ülkenin en önemli sosyalist çatı partisi olan bir kitle partisinin bu yönde bir tutumu benimsemesi için üzerimize düşen sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz.
Kazanacağız! Değiştireceğiz!
Yaşanacak bir ülkeyi Kendi Ellerimizle Kuracağız! (Kısa Dalga)

Politika