Esra Dermancıoğlu: Türkiye’deki sanatçıları anlamıyorum, cahilce bir bölünme var

Esra Dermancıoğlu: Türkiye’deki sanatçıları anlamıyorum, cahilce bir bölünme var
Depremlerin ardından sosyal medyada normalleşme tartışmaları gündeme geldi. Bergüzar Korel'in insanların günlük yaşantısından paylaşımlar yapmasına tepki vermesi sonrası bazı ünlü isimlerden yorumlar gelmeye devam ediyor. Esra Dermancıoğlu ise bu tartışmalara tepki gösterdi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremler sonrasında sanatçılar arasında 'normalleşme' atışmaları başladı.

Oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, normal yaşama dönülmesi gerektiğini söyleyenlere tepki göstermiş "Bir yerde bizim insanlarımızın hayatı bizim hayatımız bitti, ülke koca bir cenaze evi olmuş hayat filan devam etmiyor! Kalkmış normal nedir'i tartışıyoruz. Ya sabır!" demişti.

Dermancıoğlu Instagram hesabından yayınladığı videoda 'normalleşme' tartışmaları için şunları söyledi:

“Türkiye’deki sanatçıları anlamıyorum. Ne alakası var? Konumuz deprem, insanların vefat etmesi, binaların yıkılması, korkunç bir afet olması. İnanılmaz bir dönem yaşıyoruz. O normalleşmiş, bu normalleşmiş ne demek? Ne kadar cahilce bir bölünme. Böyle cahilce bir şey olabilir mi? Birilerine cahil derken biraz kendimize de bakmak lazım. Sanatçılara bakıyorum da ne oluyor? Belki normalleşmeyen evde partiler yapıyor. Instagram üzerinden bir kritik yapılamaz. Allah aşkına böyle bir cehalet olabilir mi? Size ne canım.

Bir yardım yapılır. Herkes kendi imkanlarıyla bir şey yapmaya çalışır. 'O daha fazla yapıyor, o daha az yapmış' diye bir şey olabilir mi? Biz bunu ekrandan seyrederek birilerini kahramanlaştırıyoruz. Bir hüznü, acıyı bile orta yaşayamıyoruz. Hep başka meseleler giriyor. Afet ile beraber ortak bir acı yaşadık. Birileri üzülmüyorsa size ne? Birileri daha fazla üzülüyorsa üzülüyor. Tartışılacak bir şey değil ki bu."

(Kısa Dalga)

Magazin