Estetik nedeniyle 'deforme olan' top model Linda Evangelista 'bantlı' çekim yaptı

Estetik nedeniyle 'deforme olan' top model Linda Evangelista 'bantlı' çekim yaptı
Yaptırdığı bir estetik ameliyat sonrası 'kalıcı biçimde deforme olduğunu' açıklayan eski top model Linda Evangelista, seneler sonra Vogue dergisi için poz verdi. Çekim için Evangelista'nın yüzü, çenesi ve boynunun bantlarla gerildiği açıklandı.

1990'ların en tanınmış modellerinden biri olan ve zayıf görünmek için yaptırdığı bir kozmetik işlem sonrasında 'kalıcı şekilde deforme olduğunu' açıklayan Linda Evangelista, yıllar sonra Vogue dergisi için poz verdi. Ancak Kanadalı eski top modelin yaşadığı 'deformasyon' nedeniyle, moda çekimi için yüzünde gerdirme bantları kullanıldı.

Dergide yayımlanan karelerin hiçbirinde, Evangelista'nın boynu, kulakları ve saçı gösterilmedi. Çekim öncesinde, Evangelista'nın yüzü, çenesi ve boynunun bantlarla gerildiği, söz konusu deformasyonun saklandığı açıklandı.

linda1.jpg

Evangelista da dergiyle söyleşisinde, "Bunlar benim gerçek hayattaki çenem ve boynum değil. Ve her yere bantla gidemem" dedi. "Kendisini olduğu gibi sevmeye çalıştığını" söyleyen eski model, fotoğraflar hakkında da şöyle dedi: "Fotoğrafların her zaman fantezi yaratma amaçlı olduğunu düşünmüşümdür. Hayaller yaratıyoruz, buna sanıyorum ki izim var. Ayrıca, bu karelerde bütün kendime güvensizliklerim ortadan kaldırıldı, bu sayede yapmayı sevdiğim şeyi yapabildim."

linda2.jpg

ortaya çıkan görsellerden dolayı mutlu olduğunu belirterek yaşadığı kötü deneyimi atlattığını ifade etti.

57 yaşındaki ünlü model, 2015 yılında ameliyatsız zayıflama yöntemi olarak bilinen ve ‘yağ dondurma’ olarak adlandırılan estetik tedavisi olmuş ancak zayıflamak yerine kilo alarak şekil bozukluğuna uğradığını açıklamıştı. Evangelista geçen sene, bu nedenle yaklaşık beş yıldır kamuoyu önünde görünemediğini belirtirken, "Bu şekilde yaşamaktan çok yoruldum. Artık kendim gibi görünmeme rağmen, kapımdan başım dik çıkmak istiyorum" demişti. (Kısa Dalga)

Dünya