Et ve Süt Kurumu, karkas ete zam yaptı

Et ve Süt Kurumu, karkas ete zam yaptı
Et ve Süt Kurumu, kilo başına küçükbaş hayvan eti alımında 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arasında zam yaptı. Bu zamların ardından kurumun, et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

Et ve Süt Kurumu (ESK), bu yılın ilk zammını üreticiden satın aldığı karkas ete yaptı. Mağazalarının önündeki et kuyrukları ile gündeme gelen Et ve Süt Kurumu, üreticiden aldığı karkas ete 2 Ocak’tan geçerli olmak üzere zam yaptı.

Ekonomi gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre ESK, büyükbaş hayvan eti alımında kilo başına 13-26 lira ile 13 lira arasında, küçükbaş hayvan eti alımında ise kiloda 5-8 lira arasında fiyat artışı yapıldı.

Alım fiyatları piyasa fiyatlarının çok gerisinde kalan Et ve Süt Kurumu’nun bu zamdan sonra et satış fiyatına da zam yapması bekleniyor.


Et ve Süt Kurumu, küçükbaş hayvan alım fiyatlarında da artış yaptı. Kuzu etinde en düşük 70 lira olan kilo başına karkas et fiyatı 75 liraya, en yüksek 94 lira olan fiyat 99 liraya yükseltildi. Kıvırcık ırkı kuzulara kiloda 10 lira kıvırcık kuzu primi verilecek.

Et ve Süt Kurumu karkas ete zam yapmasına rağmen alım fiyatı piyasanın gerisinde. Serbest piyasada büyükbaş hayvan kesiminde kilo başına karkas fiyatı 120 lira civarında.

Ekonomi