Ethem Sancak AKP'den sonra Beşiktaş'tan da ihraç edildi

Ethem Sancak AKP'den sonra Beşiktaş'tan da ihraç edildi
"TMSF'ye düşerse Beşiktaş'ı satın alacağım" dediği için disipline sevk edilen eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak Beşiktaş'tan ihraç edildi.

Beşiktaş Disiplin Kurulu, Eski AK MKYK üyesi Ethem Sancak hakkında ihraç istemiyle yapılan başvuruyu sonuçlandırdı. Disiplin kurulu, Ethem Sancak'ı Beşiktaş'tan ihraç etti.

"TMSF'YE DÜŞERSE BEŞİKTAŞ'I ALIRIM"

Sancak, haziran ayında TV100'deki 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken "Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. Endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim" demişti.

"TARAFTAR BÖYLE BİR ŞEYE MÜSADE ETMEZ"

Sancak'ın sözleri üzerine Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de "Beşiktaş 120 yıllık kulüp. Diğer kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümüm TMSF’ye düşme şansı sıfır. Eğer birilerinin böyle bir beklentisi varsa boşuna bekler. Taraftar böyle bir şeye müsaade etmez” demişti.

Beşiktaş Divan Kurulu Tevfik Yamantürk ile Beşiktaş Disiplin Kurulu Ahmet Akpınar da Sancak'ın kulüpten ihracı taleplerine destek vereceklerini açıklamıştı.

Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, 15 Temmuz 2022'de disiplin kuruluna dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak'ın ihraç edilmesini talep etti.

Ajansspor'dan Atilla Türker'in haberine göre; bu başvuru 3 ayın sonunda karara bağlandı. Sözkonusu kararda, kurulun Ethem Sancak'tan 13 Eylül 2022'de bir tebligat yaparak, savunmasının istendiği belirtildi.

Kararda, savunma talepli yazı gönderilen Ethem Sancak'ı buna mazeretsiz bir şekilde herhangi bir cevap vermediği vurgulandı.

Kararda, Sancak'ın "Beşiktaş bir gün TMSF'ye düşerse, ihaleye girip satın alacağım ve Beşiktaş'ı Asya Ligi'nde şampiyon yapacağım" sözlerinin borsaya kayıtlı kulübün yatırımcılarını etkilediğine dikkat çekildi.

Sancak'ın bu açıklamasıyla kulübün itibarını ve borsadaki marka değerini düşürücü nitelik taşıdığı ve zarara sebebiyet verdiği kaydedildi.

İHRAÇ EDİLDİ

Kurul nihai kararında "Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 / C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Gündem