Ethem Sancak'ın yalanladığı ses kaydı ortaya çıktı

Ethem Sancak'ın yalanladığı ses kaydı ortaya çıktı
Eski AK MKYK üyesi Ethem Sancak, "Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik" demiş, disipline sevk edilince bu sözleri yalanlamıştı. Ethem Sancak'ın ses kaydını Gazete Duvar yayınladı...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda 31 Mart Perşembe günü, “Türkiye'nin Güvenliği ve NATO” konulu bir konferansına katılan eski AK MKYK üyesi Ethem Sancak, "Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik" demişti.

Sancak'ın bu sözlerine AKP içinden tepki ve eleştiriler gelirken, İstanbul İl Başkanlığı da Sancak'ı disipline sevk etmişti.

Sancak ise konuşmasında böyle bir ifade kullanmadığını öne sürmüştü. Haberi ilk yayımlayan Gazete Duvar'ın Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, "Ethem Sancak'ın sesi nereden çıktı?" başlıklı yazısında, Sancak'ın ses kaydının olduğunu belirterek özetle şöyle dedi:

"(...) Muhabirimiz Ferhat Yaşar konferansı izleyen tek gazeteciydi. Sancak'ın söylediği, "Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı” sözleri ilk olarak Gazete Duvar'dan duyuldu.

Sancak, Türkiye'nin NATO ve Batı ile “sürekli savaş halinde” olduğunu da söylemişti ve NATO için, “bizim içimizde, geçmişte kalan bir kanserdir” de demişti. Daha geçen yıla kadar zırhlı araç üreten BMC'nin büyük ortağı olan, hatta bu amaçla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası da şirketine tahsis edilen Sancak, TSK'nin de parçası olduğu NATO için 'kanserdir' diyordu...

Haberimizin ardından gündem olan bu sözleri nedeniyle Sancak, partisi tarafından 'üyelikten ihraç' talebiyle disipline sevk edildi. Peşinden de Ethem Sancak'ın yalanlaması basına yansıdı: "Yaptığım konuşmada söyleyeceğimi söyledim. ‘Amerika AKP'yi kurdu, destekledi' diye asla öyle bir şey söylemedim. Öyle düşünmüyorum.”

Ayrıca partiden ihraç edilme ihtimali için de şöyle konuşuyordu: “Yılmaz Güney ne diyordu: Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar yaşasın 10. köy..."

Gel gör ki Ferhat Yaşar, izlediği konferansta Ethem Sancak'ın sesini kaydetmişti. Ve kayda göre Sancak yalanladığı sözleri gerçekten söylemişti: "Bu millet Tayyip Erdoğan’ı seçti. Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıydı. Aslında Amerika’nın desteğiyle geldik iktidara."

Gündem