Etyen Mahçupyan: Tayyip Erdoğan'a yine oy verebilirim

Etyen Mahçupyan: Tayyip Erdoğan'a yine oy verebilirim
Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş ile Tayyip Erdoğan'ın karşı karşıya gelmesi durumunda oyunu Erdoğan'a verebileceğini söyledi.

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Etyen Mahçupyan, gelecek seçimlerde yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verebileceğini söyledi.

Karar TV'de katıldığı programda konuşan Mahçupyan şunları söyledi:

"Ben şunu açık söyleyeyim burda.. Söyleyeceğim yani şimdi… Sonuçta çok belli ki ben muhalefete oy vereceğim. Ama son kertede Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş karşılıklı kalırsa kime oy vereceğimi ben şu anda bilmiyorum. Yeniden Tayyip Erdoğan'a da oy verebilirim. Çünkü şöyle bir mesele var: Ana mesele değişmeyecekse, Türkiye'nin devlet-toplum ilişkisi, devlet-siyaset ilişkisi değişmeyecekse, siyaset-toplum ilişkisi değişmeyecekse, o zaman tamamen pragmatik bakacaksak o zaman ben şu soruyu soracağım: Putin ile teke tek oturduğunda Mansur Yavaş'a mı güvenirim Tayyip Erdoğan'a mı? Çok açıkça ben Tayyip Erdoğan’a güvenirim."

Mansur Yavaş ile Erdoğan'ın ikisinin de devletin işine geleceğini söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek veren Mahçupyan, Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde şansının olacağını söyledi.

Mahçupyan, "Muhafazakarların CHP alerjisi çok anlayışla karşılanacak halde. Partinin tabularını aşan bir tavır sergiliyor Kemal Kılıçaroğlu. Şu anda Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimali var. Siyasi bir gelecek için yapmıyor bunları, kazanırsa birkaç sene içerisinde kalacak ve gidecek. Kaybederse zaten gidecek. Gerçekten hakiki siyaseti hiç yapamamış, şimdi yapmak istiyor. Eğer ikinci tura Kılıçdaroğlu kalmazsa, Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş arasında olursa acaba 'aynı sistemle devam etme ihtimali daha fazla mı, değil mi?' Devlet açısından en ideal durum Erdoğan ve Mansur Yavaş'ın olduğu seçimdir. Seçilecek Cumhurbaşkanı Türkiye'yi ve altılı masayı yönetecek" dedi. (Kısa Dalga)

Politika