EURO 2032 Türkiye-İtalya ortaklığında düzenlenecek

EURO 2032 Türkiye-İtalya ortaklığında düzenlenecek
Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ortak ev sahibi olmaya artık çok yakın. EURO 2032'yi İtalya ile birlikte ortaklaşa düzenleme kararı alan Türkiye'nin başvurusuna ilişkin kararı UEFA yarın açıklayacak.

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) düzenlemek için İtalya ile ortak aday olan Türkiye'nin ev sahipliği hayali gerçekleşiyor.

NTVSpor'un yer verdiği bilgilere gör; UEFA'nın yarın duyuracağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi ülkeleri kararı öncesi hazırladığı dosya haberlerin ilk bölümünde, Türkiye'nin EURO 2032 adaylık süreci ve önceki adaylık başvuruları ele alındı.

Daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonasına aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile birlikte Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

Resmi duyuru yarın

EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu. İtalya Futbol Federasyonundan, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) Temmuz ayında gelen teklifle iki ülke ortak aday olma kararı aldı ve çekişme ortadan kalktı. EURO 2032 ev sahipliğine tek aday Türkiye ve İtalya ortaklığı oldu.

UEFA da iki ülkenin EURO 2032'yi ortaklaşa düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu.

Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ev sahipliği, yarın İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından resmen duyurulacak.

Spor