Eurovision Şarkı Yarışması'nda 10 ülkeden 'Gazze' bildirisi

Eurovision Şarkı Yarışması'nda 10 ülkeden 'Gazze' bildirisi
Eurovision yarışmasına katılacak 10 ülkenin müzisyenleri, İsrail tarafından Gazze'ye dönük yapılan saldırıları protesto etti. Ortak çağrıda bulunan ülkeler, uluslararası toplumun dikkatini bölgedeki duruma çekti.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu temsil edecek müzisyenler, sosyal medya üzerinden yayınladıkları ortak açıklama ile Gazze'deki durum karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ettiler.

"Mazlumlarla dayanışma içinde olmalıyız"

Sanatçılar, "Bizim için mazlumlarla dayanışma içinde olmak, barış, acil ve sürdürülebilir ateşkes ve tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili içten dileklerimizi iletmek çok önemli." diyerek, dünyanın dört bir yanından insanları Gazze'deki duruma karşı duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyorlar.

Eurovision'da İsrail tepkisi

Öte yandan, Gazze'ye yönelik saldırıların ardından İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi yönünde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çağrılar yükseldi. İspanya, İsveç ve İzlanda gibi ülkelerden sanatçılar ve siyasi figürler, İsrail'in yarışmaya katılımının engellenmesi gerektiğini belirterek, barış ve adaletin sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundular. (Kısa Dalga)

Dünya