Eurovision’da İsrail krizi: İkinci şarkı da reddedildi iddiası

Eurovision’da İsrail krizi: İkinci şarkı da reddedildi iddiası
İsrail'in Eurovision'a sunduğu ikinci şarkının da 'siyasi mesaj içerdiği' gerekçesiyle reddedildiği iddia edildi.

Avrupa'da İsrail'in 7 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrıları devam ederken, Tel Aviv yönetiminin yarışma için sunduğu ikinci şarkının da reddedildiği öne sürüldü.

AA'nın İsrail'in "Ynet" haber sitesine ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, Avrupa Yayın Birliği (EBU) İsrail’in yarışmaya katılmak için sunduğu ikinci şarkıyı da geri çevirdi.

"Dance Forever" adlı şarkıda da İsrail’in yarışmaya sunduğu ilk şarkı "October Rain" gibi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısına atıf yapıldığı belirtildi.

İkinci şarkının da ilki gibi siyasi içerikli olduğu için reddedildiğinin belirtildi. İki şarkının da yarışmaya birlikte sunulduğu kaydedildi.

Haberde, konuya dair bilgisi olan İsrailli kaynakların EBU ile çözüm bulma arayışlarının devam ettiği ancak olumlu bir sonuca ulaşma noktasında “karamsar” olduklarını söylediği de aktarıldı.

Diğer yandan İsrail devlet televizyonu KAN, Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar'ın EBU’dan İsrail’in yarışmaya sunduğu ilk şarkının onaylanması talebinde bulunduğu aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem