Eurovision'u kazanan Ukraynalı grup, SİHA satın almak için ödülünü açık artırmayla sattı

Eurovision'u kazanan Ukraynalı grup, SİHA satın almak için ödülünü açık artırmayla sattı
Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Ukraynalı grup Kalush Orchestra, Kristal Mikrofon ödülünü açık artırmada sattı. Grup, elde edilen 900 bin dolarla Rusya'ya karşı orduya SİHA alacaklarını duyurdu.

Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Ukraynalı Kalush Orchestra grubu, kazandıkları ödülü ülkenin daha fazla silah alması için sattı. Facebook üzerinden ünlü televizyoncu Serhiy Prytula'nın sunumuyla yapılan açık artırmada, 'Kristal Mikrofon' 900 bin dolara alıcı buldu.

'Kristal Mikrofon'un, WhiteBit isimli Avrupa merkezli kripto para borsası tarafından 900 bin dolara karşılık gelen 500 Ethereum ile alındığı belirtildi. 5 euroluk biletlerle katılım sağlanan açık artırmada ayrıca Ukrayna ordusu için 370 bin dolar da para toplandığı açıklandı.

Grup, Kristal Mikrofon'dan elde edilen paranın insansız hava aracı sistemleri satın alınması için kullanılacağını duyurdu. Sunucu Prytula, 900 bin dolarla, üç adet hava aracı ve yer kontrol istasyonunu içeren PD-2 insansız hava aracı sistemi alınacağını söyledi.

Kalush Orchestra grubunun Stefania adlı şarkısı, savaşla eş zamanlı olarak düzenlenen yarışmadan önce favori olarak gösteriliyordu. Şarkının, Rusya'nın işgaline karşı çıkanlar tarafından halk oylarıyla birinciliğe taşınacağı öngörülüyordu. Grup üyelerinden Oleh Psiuk'un annesine ithafen yazdığı şarkının "Evime dönüş yolunu her zaman bulacağım, bütün yollar yıkılsa bile" sözleri savaşa tepki olarak yorumlanmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya