'Ev almak için uygun zaman konut fiyatları artacak'

'Ev almak için uygun zaman konut fiyatları artacak'
Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, “Konut fiyatları daha da artacak, alım için en uygun zaman” dedi.

Emtia fiyatları dışında enerji maliyetlerinin de fiyatları katladığını hatırlatan Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, bunu da mecburen konut fiyatlarına yansıttıklarını söyledi. Dünya gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün'e konuşan Yücel, “Seçim yıllarında ekonomi hep biraz yavaşlar. İnsanlar özellikle gayrimenkul gibi alanlarda alımlarını erteler. 2023 ilk 6 ay ve ikinci 6 ay şeklinde çok farklı iki dönemden oluşacak ilginç bir yıl” dedi.

“Konut fiyatları daha da artacak, alım için en uygun zaman” diyen Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, “Maliyetlerdeki bu artış devam ettiği sürece biz de mecburen satış fiyatlarına yansıtacağız. Özellikle döviz bazında son bir yılda iki katını aştı. Bu daha önce yaşadığımız bir durum değil” diye konuştu.

Türkiye’de faizlerin düşük kalması nedeniyle borsa dışındaki alternatif yatırım araçları karşısında gayrimenkulün yerini koruduğunu dile getiren Kaan Yücel, “Alternatif yatırım araçlarının enflasyon karşısında getiri sağlamaması birçok kimseyi gayrimenkule yöneltti. Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı olduğunu bu yıl da gösterdi” dedi.

Türkiye’nin gündemdeki en önemli konusunun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Yücel, “Sadece ekonomik değil insan yaşamı açısından da konuya bakmak lazım. Bu ülkede bir deprem riski var. Özellikle İstanbul’da kentsel dönüşüm olmazsa olmaz ” diye konuştu.

Ekonomi