'Ev içi şiddet acil yardım hattı' kuruldu

'Ev içi şiddet acil yardım hattı' kuruldu
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), 'Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı' kurdu. Federasyon kadınların kendilerini arayabileceğini bildirdi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kurulan 'Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nı tanıttı.

TKDF tarafından konuyla ilgili bugün video ve afiş paylaşıldı.

Afişte 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ediyoruz' ve 'Yalnız Değilsiniz Biz Varız' sloganları yer aldı.

Videoda ise şu ifadeler kullanıldı: “Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ediyoruz. Cinsel şiddet, ısrarlı takip, ekonomik şiddet, sözlü şiddet, dijital şiddet, flört şiddeti, psikolojik şiddet ve fiziksel şiddet. Kendiniz ya da çevrenizde bunlara maruz kalan birisi için Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı çekinmeden arayabilir ve uygulamamızı telefonunuza indirerek kolayca bize ulaşabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin gizli kaldığı görüşmelerde uzmanlarımız; size hukuki, psikolojik destek verir ve güvenlik konusunda yetkililere ulaşmanıza yardımcı olur. Yalnız değilsiniz, biz varız.”

Şiddet mağduru kadınlar, TKDF’nin 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralarını arayarak hukuku ya da psikolojik destek alabilecek. (ANKA)

Gündem