Evrensel'in Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılan Polat: Kan değişimi önemli

Evrensel'in Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılan Polat: Kan değişimi önemli
Evrensel gazetesini uzun yıllardır yöneten Fatih Polat görevi devretme nedenini ve duygularını anlattı: Bence daha temel olarak kurumların yönetsel mekanizmalarında belirli aralıklarla kan değişimine gitmek önemli ve gereklidir. Farklı yöneticilerin bir kuruma katacağı farklı nitelikler olacaktır.

Evrensel gazetesini uzun yıllardır yöneten Fatih Polat Genel Yayın Yönetmenliğini Gazeteci Hakkı Özdal’a devretti. Peki, yıllardır bu gazetenin direksiyonunda olan Polat bu kararı birdenbire mi verdi, kızgınlıkları var mı?

Polat Newslab'e verdiği söyleşide "İsanlar aynı görevde çok uzun süre kaldıklarında, niyetten bağımsız bir körleşme içine de düşebilirler. Bence daha temel olarak kurumların yönetsel mekanizmalarında belirli aralıklarla kan değişimine gitmek önemli ve gereklidir. Farklı yöneticilerin bir kuruma katacağı farklı nitelikler olacaktır ve bu da ilerlemenin önünü açar" dedi.

Polat' şunları söyledi:

  • "Çalışma arkadaşlarımın da bildiği gibi epey uzun bir zamandır bu nöbet değişimi talebimi dillendiriyordum. Bu herhangi bir sorun ya da yorgunluktan kaynaklanmıyor. Ancak başka kurumlarda olduğu gibi basın kurumlarında da “değişmeyen yayın yönetmeni yapmışlar” türünden görüntülerin doğru olmadığına inanıyorum. İnsanlar aynı görevde çok uzun süre kaldıklarında, niyetten bağımsız bir körleşme içine de düşebilirler. Bu değişimin gençleşme ve benzeri ihtiyaçların ötesinde bir anlamı var. Nihayetinde bir gençlik dergisi değil, günlük bir basılı gazete ya da internet sitesini yönetiyorsanız burada gençlik dinamizmi kadar mesleki ve politik deneyim, entelektüel birikim ve daha bir dizi başka şeye de birlikte ihtiyacınız vardır. Bence daha temel olarak kurumların yönetsel mekanizmalarında belirli aralıklarla kan değişimine gitmek önemli ve gereklidir. Farklı yöneticilerin bir kuruma katacağı farklı nitelikler olacaktır ve bu da ilerlemenin önünü açar.
  • Öncelikle yayın yönetmenliği döneminde, bayrağı devralmış olduğum İhsan abiden sonra yola devam ederken mesai arkadaşlarımdan sonsuz bir destek gördüğümü belirtmem lazım. Sonraki dönem açısından üzerine koyduğumuz demeyelim de yanına koyduğumuz bir şeyler olduysa bunu sağlam, üretken ve çalışkan bir ekip olarak başardık. Bu noktada gazetemizin yazarlarının bizi güçlendirici müthiş katkıları oldu, oluyor.
  • Bizler, sorumlusu olduğu süreçlerdeki eksikleri kendi dışında tarif etmenin doğru olmayacağı, hatta biraz da ayıp olacağını bilen bir terbiyeyi de önemseriz. Dolayısıyla eksik olduğunu düşündüğüm bir sürü şey için sitem edeceğim, topu kucağına atacağım bir mecra ya da kişi yok. Oradaydım, uzun süre de tam destekli yönetici olarak. Eksik kalan şeyler, benim de eksikliklerimle birlikte bir dizi başka faktörün toplamı ile eksik kalmıştır. Zaman içinde aşılacağını umut ediyorum.
  • Sırt çantamda bilgisayarım ve fotoğraf makinamla sahalarda olmayı çok özledim. İnsan sayfaya bağlı olduğunda bunu ancak deprem, maden kazası, savaş vb. gibi olağanüstü dönemlerde yapabiliyor." (Kısa Dalga)

Gündem