EYT, ek gösterge derken SGK çalışanları iş yükü altında ezildi: İş bırakacaklar

EYT, ek gösterge derken SGK çalışanları iş yükü altında ezildi: İş bırakacaklar
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 3600 ek gösterge ve prim yapılandırması konularında başvuru mercii olan SGK’da yoğun mesai var. SGK personelleri iş bırakma hazırlığında.

Türkiye nüfusunun neredeyse tamamına hizmet veren SGK’de yaklaşık 33 bin kişi çalışıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları son günlerde artan iş yüküne karşı iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 3600 ek gösterge ve prim yapılandırması konularında başvuru mercii olan SGK’da yoğun mesai var. SGK personelleri iş bırakma hazırlığında.

Gazete Duvar'dan Nur Kaplan'ın haberine göre Birleşik Kamu İş’e bağlı Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş), "SGK çalışanları hem çok yorgun, hem çok yoksun” diyerek iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Eylem planı 24 Mart’ta 2 saat geç işbaşı yapma, 29 Mart’ta yarım gün iş yavaşlatma ve 31 Mart’ta tam gün iş bırakma şeklinde planlandı.

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, "Devamlı değişen mevzuat altında arkadaşlarımızın işleri çok yoğun. Aylık 50 saat mesai var ancak 70 saati geçenler de oluyor. Mesai ücreti vergiyi çıkardığımızda 23 lira. Bununla bir çay ve simit bile yiyemezsin. İnsanlar yola günlük 40 lira veriyor. Personel sayısı az İş yükü altında ezilen arkadaşlarımızın psikolojisi bozuldu. Çocuklarını bırakacak yeri olmayanlar onları iş yerlerine getiriyor. Antalya’da iki arkadaşımız iş yoğunluğunu ve stresi kaldıramayarak kalp krizi geçirdi. Stent takıldı" dedi.

Ekonomi