EYT staj mağdurlarının gözü Meclis'te: Kıyak emeklilik değil, adalet istiyoruz

EYT staj mağdurlarının gözü Meclis'te: Kıyak emeklilik değil, adalet istiyoruz
1999 öncesinde meslek liselerinde öğrenci olan yaklaşık 1 milyon 200 bin staj ve çıraklık sigortası mağdurunun gözü TBMM’den çıkacak yeni bir yasaya çevrildi.

Milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesi uzun çalışmaların ardından Meclis’ten geçerek yasalaştı. Ancak staj sigortası başlangıç sayılmadığı için pek çok kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamadı.

1999 öncesinde meslek liselerinde öğrenci olan yaklaşık 1 milyon 200 bin staj ve çıraklık sigortası mağdurunun gözü TBMM’den çıkacak yeni bir yasaya çevrildi. Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Umut Dener, “Aynı fabrikada çalıştığımız ve yaşça bizden küçük arkadaşlarımız EYT ile emekli olurken biz 15 yıl, 17 yıl daha çalışıp onlardan sonra emekli olacağız. Kıyak emeklilik değil, adalet istiyoruz” dedi.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "EYT düzenlemesi çok sayıda vatandaşı sevindirse de esnaf ve sanatkârlarımız bu düzenlemeden faydalanamamanın burukluğunu yaşıyor. En kısa zamanda EYT düzenlemesine ek bir madde ilave edilerek esnaf ve sanatkârımız ile staj mağdurlarının da EYT’den faydalanmasının önü açılmalı" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özgür Özel, EYT ile ilgili staj, kademe ve prim gün mağduriyetlerini gidereceklerini söyledi, "14 Mayıs’ta geleceğiz, bu sözlerin hepsini teker teker tutacağız" dedi.


24 TV'de yayınlanan televizyon programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuyla ilgili soru üzerine "hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Ekonomi