EYT ve sözleşmeli düzenlemesi tek teklif olacak: Tasarıda neler var?

EYT ve sözleşmeli düzenlemesi tek teklif olacak: Tasarıda neler var?
Sözleşmeli personel ile EYT düzenlemesinin tek bir teklifte sunulacağı belirtiliyor.

Meclis, 2023'e yoğun gündemle başlayacak. EYT ve kamudaki sözleşmeli personele kadroyu içeren kanun tekliflerinin de Meclis’e gelmesi bekleniyor. Ekonomi gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre 10 madde civarında olan taslak metin üzerinde başlayan çalışmaların bu hafta tamamlanması ve son şeklini alması bekleniyor. AK Parti Meclis grubu, bu hafta bir yandan sözleşmeli personelle ilgili taslak metin üzerindeki çalışmalarını sürdürürken bir yandan da EYT düzenlemesinin Meclise sunulmasını bekleyecek. AK Partili yetkililer, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenleme ile EYT düzenlemesinin tek bir teklifte Meclise sunulabileceğini dile getirdi.

Taslak metne göre; kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkı elde edecek, kadroya geçişler isteğe bağlı olacak. KİT’lerde çalışanlar bu düzenlemeden yararlanamayacaklar.

Sözleşmeli personel olarak en az 3 yıl görev yapanlar kadroya geçebilecek, bir yıl da aday memurluk süresi öngörülecek. Alınan bilgiye göre, bazı kurumlarda 3 artı 1, bazılarında ise 4 artı 2 olarak uygulanan memuriyete geçiş süreci tüm kurumlarda 3 artı 1 olarak uygulanacak. Kanun yürürlüğe girdikten sonra bir ay içinde kadroya geçmek için başvuru yapılacak. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla sözleşmeli pozisyonda istihdam edilenler kadroya geçebilecek.

Ekonomi