Ezgi Mola'yı 2020 yılından beri taciz eden ve tutuksuz yargılanan kişiye 1 yıl 5 gün hapis cezası

Ezgi Mola'yı 2020 yılından beri taciz eden ve tutuksuz yargılanan kişiye 1 yıl 5 gün hapis cezası
Ezgi Mola'ya yönelik cinsel taciz, kişinin huzur ve sükununu bozmak ve tehdit suçlarından 'tutuksuz' yargılanan sanık Kemal K.'ye 1 yıl 5 gün hapis verildi.

Bir reklam afişinde birlikte fotoğraflarının bulunduğu oyuncu Ezgi Mola'yı ısrarlı takip yoluyla tehdit etmek, sosyal medya hesabından cinsel taciz içerikli mesajlar yollamak iddialarıyla yargılanan Kemal K'nın duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükmedildi

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Kemal K. ve taraf avukatları katıldı. "Cinsel taciz", "Kişinin huzur ve sükununu bozmak" ve "Tehdit" suçlarından toplam 1 yıl 5 gün hapis cezasına çarptırılan sanık hakkında mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da hükmetti.

Kamera kaydı sunuldu

Ezgi Mola'nın avukatı tarafından sanığın Mola'yı ısrarla takip ettiğine ilişkin bir AVM'nin güvenlik görüntüsünü mahkemeye sunuldu. Duruşma salonunda izlenen görüntüde, sanığın Ezgi Mola'yı takip ettiği ve bunu fark eden Mola'nın durmasının ardından el işaretleri yaparak bir şeyler söylediği, Mola'nın bir an önce oradan uzaklaştığının görüldüğü tutanağa geçti.

'Seni çok kötü yapacağım haberin olsun' diyerek tehdit etmiş

Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde, sanığın 2015 yılında bir reklam filmi çekiminde yer aldığı sırada Ezgi Mola'yı tanıyıp araştırmaya başladığı, Aralık 2020 yılında Ezgi Mola'nın arkasından yürüyen sanığı fark etmesi üzerine sanığın "Seninle konuşmam lazım, seni görmem lazım. İşimi yapmama engel oluyorsun, seni çok kötü yapacağım haberin olsun" diyerek tehditte bulunduğu ve bu eylemin cinsel arzularını tatmin etmek amacıyla gerçekleştirdiği belirtildi.

"Kişinin huzur ve sükununu bozduğu" gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi

Sanığın daha sonra da sosyal medyada mesajlar göndererek suç işlemeye devam ettiği kaydedildi. Sanığın "Bekleyecek gücüm kalmadı. Artık seni görmek istiyorum, bir tanesin sen. Hatalıysam özür diliyorum. İnsan sevdiğine kızabiliyor işte. Beni anla lütfen. Artık net bir iletişim kuralım rica ediyorum. Orada yanında olmayı çok isterdim. Çok özledim seni" şeklindeki mesajlarla cinsel tacizde bulunduğu ve değişik zaman aralıklarında ısrarlı bir şekilde gönderdiği mesajlarla "Kişinin huzur ve sükununu bozduğu" gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Kemal K, "Benim amacım şikayetçiyle tanışmaktı. Yanına gitmem hataydı" diyerek beraatini talep etti.

Mola'nın avukatı hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasını talep etti

Mahkeme, sanığın "Cinsel taciz" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. "Kişinin huzur ve sükununu bozmak" suçundan ise 2 ay 15 gün hapis, "Tehdit" suçundan ise 5 ay hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 5 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme tüm suçlardan sanık hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi. Ezgi Mola'nın avukatı Halit Yaman Şenocak, sanığın daha önce de Mola'yı tehdit ettiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını, bu nedenle hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasını talep etti. Ancak hakim, bu karara daha sonra itiraz etmesini söyledi.

Kadın