Facebook ve Instagram Avrupa'da yasaklanabilir mi?

Facebook ve Instagram Avrupa'da yasaklanabilir mi?
İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Avrupa’daki muadillerine Facebook’un sahibi Meta’nın Avrupa’dan ABD’ye kullanıcı verilerini göndermesini engelleyeceğini bildirdi.

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, İrlanda Veri Koruma Komisyonu ile karşı karşıya geldi. Komisyon, Perşembe günü Avrupa’daki muadillerine Facebook’un sahibi Meta’nın Avrupa’dan ABD’ye kullanıcı verilerini göndermesini engelleyeceğini bildirdi.

Bu durum, hem Meta için hem de platform kullanıcıları için ağır sonuçlar doğurabilir. Düzenlenen taslakta Meta’nın büyük miktarda veriyi ABD’ye aktarmasını engellemek için sert kararlar alınacağı belirtildi.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre Meta, böyle bir kararın Avrupa ulusal veri koruma düzenleyicileri grubu tarafından onaylanması halinde Facebook ve Instagram hizmetlerinin Avrupa’da engellenmesine yol açacağı konusunda uyardı ve ortak hareket etme vurgusunu yaptı.

2020 yılında Avrupa Adalet Divanı, Gizlilik Kalkanı adlı AB ile ABD arasında yapılan veri akışı anlaşmasını iptal etmişti. İptal kararı için Meta ve diğer birçok ABD firmasının kişisel verileri ABD’ye aktarmak için kullanılması gerekçe gösterilmişti.

Dünya