Facebook'un sahibi Meta'nın geliri ilk kez düştü

Facebook'un sahibi Meta'nın geliri ilk kez düştü
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, tarihinde ilk kez reklam gelirinde kayıp yaşadı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın bu yılın ikinci çeyreğinde reklamlardan elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azaldı. Şirket, tarihinde ilk kez bir önceki yıla kıyasla gelir kaybı açıkladı.

Açıklamaya göre, Meta'nın toplam geliri bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalarak 28,8 milyar dolara geriledi. Meta, 2021'in aynı döneminde 29,1 milyar dolar gelir elde etmişti. Şirketin net kârının da ikinci çeyrekte yüzde 36 azalarak 6,7 milyar dolara gerilediği açıklandı.

FACEBOOK'UN KULLANICI SAYISI ARTTI

Bununla birlikte, Meta'nın çatısı altındaki Facebook'un kullanıcı sayısında artış yaşandığı belirtildi. Platformun günlük aktif kullanıcı sayısı, haziranda yıllık bazda yüzde 3 artışla 1,97 milyara yükseldi. Aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde yüzde 1 artarak 2,93 milyar olarak hesaplandı.

Meta'nın kullanıcı sayısındaki artışa rağmen gelir kaybı yaşaması, şirketin büyümesinin yıllarca devam eden büyük kazanımların ardından yavaşlamaya başlamasına bağlanıyor. TikTok gibi rakipler de Meta'nın çatısı altındaki platformların popülaritesini etkilemiş durumda. (Kısa Dalga)

Teknoloji