Facianın ortaya çıkardığı skandal: Teknik yetkiler maden mühendisi olmayan birine verilmiş

Facianın ortaya çıkardığı skandal: Teknik yetkiler maden mühendisi olmayan birine verilmiş
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, maden faciasının yaşandığı Amasra Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca’nın yetkilerinin alınması ile ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, “Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’ın; teknik işlere ve üretim işlerine bakan Salih Atmaca adlı kişinin yetkilerini aldığını; bu yetkileri idari işlere bakan ve bu konulardan anlamayan Süleyman Bayraktar isimli kişiye verdiğini öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Amasra’daki maden faciasına ilişkin Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca ile ilgili açıklama yaptı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

“Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, AK Parti’nin militanı gibi hareket eden, AK Parti’nin talimatları ile hareket eden bir isim. Kendisi tutuklanmış durumda. Geriye dönük işlemlere baktığımız zaman kurumda gerçekten partizanca atamalar nedeniyle bir çürüme olduğunu görüyoruz. Amasra Müessesesinde de bu çürümenin yansımalarını gördük. Ve bu kazanın temel sebeplerinden birisi olduğunu düşünüyoruz.

Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir’in, teknik işlere ve üretim işlerine bakan Salih Atmaca adlı kişinin yetkilerini aldığını; daha sonra da bu yetkileri idari işlere bakan ve bu konulardan anlamayan Süleyman Bayraktar isimli kişiye verdiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Bununla ilgili daha önce Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e bir soru önergesi verdik. Bu soru önergesinin yanıtını bekliyoruz. Şimdi buradaki sorun şu: Bu kişi diyor ki ifadesinde, ‘Ben emir almadım, emir vermedim, yetkim yoktu; 2020 yılından itibaren’ diyor. ‘Benim, bütün yetkilerimi Cihat Özdemir almıştı’ diyor. Bu doğru. Kurumda bilinen bir gerçek. Dolayısıyla bu kişi 2 yıldır kurumda çalışmış olmasına rağmen ve resmi olarak Müessese Müdür Yardımcısı vasfında olmasına rağmen herhangi bir iş yapmadan maaş almaya devam etmiştir. Aslında bu da ayrı bir skandaldır.

Teknik işleri ve üretim işlerini yapan, yapma pozisyonunda olan, yönetici olan, Müessese Müdür Yardımcısı olan kişinin; bir maden mühendisi olması gerekiyor. Ama bu maden mühendisi olan kişinin yetkileri alınmış, Cihat Özdemir tarafından. Kime verilmiş? Herhangi bir teknik bilgisi olmayan Süleyman Bayraktar isimli kişiye verilmiş. Dolayısıyla burada bir yönetim zafiyeti olduğunu da görüyoruz. Siyasi çürümeden dolayı, siyasallaşmadan dolayı, partizanca uygulamalardan dolayı; kurumda bir çürüme olduğunu görüyoruz.”

(ANKA)

Gündem